Fortui-te-aş salutar, naţie!

Iată unul dintre efectele imbecilizării în masă…

Într-o naţie de „almanahe” şi „succesuri”, ne prăbuşim de admiraţie în faţa prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu pentru că ştie ce înseamnă „fortuit” şi „salutar”.

Voi vă daţi seama ce jos sunt standardele atitudinii critice?

A-ţi cunoaşte limba maternă a devenit, pentru toată prostimea ziaristică, ceva excepţional. La naiba, sensul acelor cuvinte se învaţă prin clasa a X-a… Orice absolvent de liceu care s-a pregătit să intre la Litere l-a citit pe Graur. Nu trebuie să fii savant pentru asta.

Însă pentru „oaza” de cretinism jurnalistic – am numit aici televiziunea unde gâdişor a rămas tablou în faţa unui tip care n-a lipsit la lecţia despre paronime – e suficientă o frază coerentă, ca să vedem spectacolul prostiei frustrate, reduse la tăcere.

Şi, pe urmă, pe bloguri şi pe facebook, s-a auzit explozia de admiraţie în faţa banalităţii… Ziariştii care cred că trebuie să lingă toate urmele lăsate de Băsescu pe pământ au umplut blogurile şi facebook-ul cu extazul generat (în slabele lor minţi) de marele, inegalabilul, uriaşul, teribilul… Mihai Răzvan Ungureanu.

Ca să nu mai zic că, dincolo de aceste aspecte tâmpiţele, emisiunea a fost un rateu incredibil. Aproape toate întrebările au fost neinspirate. Şi, când „moderatorul” reuşea să îngaime o întrebare cât de cât directă şi coerentă, Ungureanu răspundea ca Ion Iliescu. Adică fără să spună nimic.

Hait, că suntem o naţie de proşti.

2 răspunsuri to “Fortui-te-aş salutar, naţie!”

 1. jocker12 Says:

  pentru a fi inteligibil, de multe ori trebuie sa te cobori la nivelul celui caruia i te adresezi, cum s-a intimplat de aceasta data in cazul prim ministrului…. acum, cind postez, ascult in cashti la inregistrarea intregii emisiuni, iar premierul este coerent, shi direct, insa intrebarile sint naive mah… gidea nu cunoashte politica, economie sau administratzie, insa vrea sa fie incomod…. iar ungureanu are momente cind il intrerupe shmechereshte… gen…
  „e cald la dumneavoastra aici… hmmm…”
  ii rupe ritmul iar prostul inghite rimele cu ac cu tot…. uneori se enerveaza ca un bou, vrea sa dea replici deshtepte dar deja e facut pe el…. I mean, seriously….
  mru e mai mult decit pare… are multa shmecherie de la doctorii in shmecherie in el…. e greu sa il agatzi, poate fi alunecos cu elegantza shi este shi direct… omul are o inteligentza nativa… cum ar arata o romanie cu 80% dintre politicieni ca el?
  ai sa vezi ce randament are… shi, de fapt, asta este tot ce conteaza… in politica, in romania, in viatza in general….

 2. Mihai Alexandrescu Says:

  Şi tot nu m-a impresionat decisiv. E la modă ca moderatorii să fie cretini, iar premierii alunecoşi ca peştii. La întrebări tâmpite să se răspundă cu generalităţi sterile. Cine ce-şi mai asumă? Luni dimineaţa am timp de scris, detaliez eu atunci… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: