Un eseu trist despre Piteştiul lui Tudor Pendiuc

Nu am nimic cu Tudor Pendiuc. Ca om, poate fi simpatic. Dar ca primar i se pot imputa multe. Cam prea multe.

Piteştiul se degradează de la zi la zi şi, pe măsură ce se degradează, apărătorii primarului scot în faţă obsesiv, ca unic şi ridicol argument, Zona Centrală – un spaţiu refăcut, pe bani mulţi, după toate regulile kitsch-ului. Restul oraşului – cartiere şi pieţe – arată mai rău ca în anii ’80, anii de „durere şi chin” ai comunismului. De atunci, acest oraş, în zonele lui nevolnice, n-a evoluat deloc.

Kitsch în Centru, mizerie în cartiere. Cam asta ar fi definiţia Piteştiului zilelor noastre.

Cum pot să scriu, fără să devin descriptiv în exces, despre tomberoanele revărsate printre blocuri, despre focarele de infecţie care atrag sute de câini vagabonzi şi zeci aurolaci ignoraţi atât de poliţie, cât şi de ceea ce ar trebui să fie „factorul social”, despre curvele ieftine, golanii agresivi şi valutarii insinuanţi care se perindă nestingheriţi pe ştase, despre scormonitorii în gunoaie, despre pieţele infecte, împuţite, sordide, pline şi ele de drojdie umană gata să te facă la buzunare, despre gropile uriaşe din asfalt, despre maşinile care ocupă ambele benzi ale unei străzi făcând traficul rutier aproape imposibil, despre lipsa marcajelor în unele intersecţii, despre imaginea tristă, mizeră, îndobitocitoare, uneori chiar sinistră a unui oraş care merita o soartă mai bună?

Orb să fii să nu vezi cum s-a degradat acest oraş, cum a putrezit, cum a murit. Iar oamenii care-l locuiesc sunt descurajaţi, trişti, ies seara să facă o plimbare pe ştrase, trebuie să iasă şi ei undeva, dar constată mereu acelaşi simplu adevăr – nici pavelele, nici arteziana de 1.500.000 de Euro nu le oferă nimic esenţial, sunt o minciună, sunt spoială lipsită de substanţă. Un oraş are nevoie de mai mult de atât. Am putea spune că o viaţă culturală&socială autentică ar putea fi factorul de coeziune, dar până şi site-ul Centrului Cultural este plin de faţa eternului primar Tudor Pendiuc. N-o învinuiesc prea mult pe directoare, pe Carmen Dumitrache, pe care o cunosc şi – era să scriu – o apreciez. Trebuia să-şi găsească şi ea un loc sub soare, iar un filmuleţ cu Tudor Pendiuc împărţind sarmale pe stradă (up-loaded on this cultural site) rămâne eternul gest definitoriu pentru prezentele şi viitoarele victorii culturale locale. Nici un efort nu este necesar, toate ies din poignet, în acelaşi cadru înţepenit şi comunistoid.

Am scris până am tocit tastatura despre macheta Biseriii Sfântul Nicolae care, până mai anul trecut, „înnobila” trist kitsch-ul din centru. O machetă ieftină, care asasina încă o dată biserica dărâmată, pe vremuri, de comunişti. Am scris până când acea machetă a dispărut. Măcar atât poate face şi scrisul la un ziar. Dar a fost jenant faptul că oamenii de cultură – poeţi, romancieri, eseişti, arhitecţi etc. – au tăcut, au închis ochii, au mers pe burtă ca să-l deranjeze pe primar. Faptul acesta a fost dureros, descurajant şi a dat măsura demnităţii fiecăruia. Nu te umileşte nimeni până nu pleci singur capul, cu toţii ar fi trebuit să ştie. Şi nu, nu era datoria unui simplu ziarist să deschidă gura!

De ce am scris negativ despre Pendiuc? De ce am imortalizat în poze banala – şi atât de mizera – realitate cotidiană a Piteştiului? Din două motive.

Primul – oamenii s-au învăţat să treacă pe lângă mizerie şi să n-o mai vadă. Dar dacă o voi pune în alt context, mizeria zilnică ajunge din nou sub ochii lor. În plus, văd inclusiv străinii cum este, de fapt, Piteştiul, dincolo de zona Centrală (deşi miile de câini vagabonzi zac şi în faţa Primăriei). Pozele sunt şi pe internet şi, acolo, aparţin lumii întregi.

Al doilea – Tudor Pendiuc nu trebuie criticat decât prin prisma oraşului său. Dacă oraşul ar fi arătat decent, probabil că nimeni n-ar fi îndrăznit să deschidă subiectul. S-ar fi văzut o minimă bunăvoinţă şi edilul ar fi fost susţinut în demersul său.

Data trecută am scris că Pendiuc „s-a fâsâit” ca primar. Hai să vedem ce înseamnă „s-a fâsâit”. Înseamnă – strict din punctul meu de vedere – că nu a reuşit să se adapteze timpurilor noastre şi că încă mai crede că viaţa într-un oraş mai poate fi aşa cum a fost în urmă cu 10 ani sau în urmă cu 20 de ani. Or, viaţa s-a schimbat, pretenţiile oamenilor sunt altele… După 19 ani de primărie îl văd pe Pendiuc depăşit. Nu cred că mai poate şi altceva decât a putut până acum. Dacă este un om realist, acceptă şi el chestia asta – fără supărare şi resentiment. Şi pleacă.

Reclame

Etichete: , , ,

27 răspunsuri to “Un eseu trist despre Piteştiul lui Tudor Pendiuc”

 1. Cristi Says:

  Golănaş mic, pe fond cam ţi-aş da dreptate… Piteştiul poate mai mult, iar un primar de succes nu se rezumă la acţiuni de imagine. Însă tema cere o discuţie serioasă, comparaţii cu alte oraşe, evaluarea proiectelor municipalităţii, analiză de costuri etc. Or, hiperbolele tale – „miile de cîini vagabonzi din faţa Primăriei”, „curvele ieftine”, „golanii agresivi”, „valutarii insinuanţi”, „pieţele infecte, împuţite, sordide, pline şi ele de drojdie umană gata să te facă la buzunare” – pe mine mă fac să rîd! Ca pe orice piteştean cu capul pe umeri. Pe Pendiuc nu-l dizloci cu poezii, chit că-ţi propui ca, în campanie, articolele tale critice să se găsească sus, sus de tot, pe Google! Pendiuc nu se teme decît de chestii foarte concrete – ancheta in cazul Selecta, verificari ale averii, facute de DNA, de-astea. Dacă s-o mai teme şi de-astea, după atîta vreme… Ca să te enerveze un banc, tre să ai simţul umorului… Hai, te pupă Cristi!

 2. Mişu Says:

  Eu nu vreau să dizloc pe nimeni. Scriu ceea ce poate fi susţinut cu fotografii. La fel cum cei care scriu despre DNA, Selecta, avere etc., scriu ceea ce se poate susţine cu documente. Fapt este că supt Pendiuc, Piteştiul moare, putrezeşte. Ti pupă Mişu 🙂

 3. jocker12 Says:

  Intrebarea esentziala mihai, este „daca pendiuc dispare, pe cine punetzi in locul lui?”.

  Itzi trebuie un om total diferit lui Tudorica… care sa aiba grija de cetatzeni, care sa rezolve problemele strinse de-a lungul anilor shi nerezolvate, care sa se ia la trinta cu mafia orashului, care sa vorbeasca mai putzin shi mai corect 🙂 shi care sa faca mai mult.

  Odata aparut un astfel de personaj, tuturor le va fi mult mai ushor… Fara o astfel de personalitate, presa va continua sa scrie, iar orashul sa se degradeze…

  La fel ca in situatzia celor mai multe dintre alegerile ce au urmat schimbarii din ’89, romanii nu au alternativa… In plus, un primar trebuie sa ishi formeze o echipa ce trebuie prezentata oamenilor, alcatuita din „soldatzei” care sa gindeasca ca el… Or romanii sint mult prea dezbinatzi ca sa lasa ciocul jos shi sa traga totzi in directzia corecta… Daca vrei, nu au shtiut sa o faca niciodata, nu i-a invatzat nimeni shi nici nu sint semne ca educatzia multzimii s-ar indrepta brusc spre sustzinerea „cultului comunitatzii”.

  Asha cum am mai scris-o aici shi in consiliul local este jale…
  http://www.primariapitesti.ro/portal/arges/pitesti/portal.nsf/AllByUNID/F8D900B431CD95B1C22572EB001FD358?OpenDocument

  Aceshti indivizi l-au aprobat cu aplauze pe pendiuc, la fiecare proiect imbecil care a insemnat o noua deturnare de fonduri… Se shtie ca primaria piteshti a fraudat statul roman, ca pendiuc a incheiat contracte impotriva legii, ca orashul este condus de un infractor aclamat de gashca de consilieri la fel de infractori ca shi el…

  In loc sa ii ajute pe oameni, aceshti foshti UTC-ishti facutzi din coca moale, au uitat ca orice compromis impotriva populatziei este o crima… Sigur, ei pun in balantza peticirea piteshtiului cu vietzile a mii de concetatzeni…

  Firesc, in spatele tuturor acestor anomalii sta ideea fiecaruia despre „arta de a conduce” – pe care nici unul nu o stapineshte… Pendiuc vorbeshte astazi de experientza sau despre imagine… Adica hotzul are nevoie de de imagine ca sa para om cinstit… Shi experientza de a shti cum sa minta cit mai convingator… Proasta mentalitate romaneasca, eterna problema a lipsei de progres in carpatzi…

  Poate te intrebi cum minte primarul? E simplu… se minte chiar pe el insushi… dimineatza cind ishi face freza in oglinda incercind sa ishi acopere chelia cu trei fire de par aduse de pe timpla…

  Tu mihai, de ce nu vrei sa itzi acoperi chelia cu vreo mesha roshcata? Iarashi simplu… pentru ca nu ai nevoie sa te mintzi, eshti confortabil asha cum eshti shi te potzi uita linishtit in oglinda… Ceea ce pendiuc nu poate face….

  Ashadar, raspunsul la intrebarea „De ce vrea pendiuc sa ishi acopere chelia?” poate fi explicatzia dramei orashului piteshti – Pentru ca prefera sa (se) minta in fiecare dimineatza….

 4. jocker12 Says:

  shi sloganul ala imbecil din fotografie… ideea nu este sa invetzi din gresheli… ci sa nu faci nimic… imi vine sa vomit….

  data viitoare spune-i boului ca „binele” shi „raul” sint notziuni relative… raspunsul la actzunile fiecaruia este dat de cum simtzim… adica te simtzi bine cind ai facut ceva bun shi te simtzi prost cind ai facut o gresheala…
  sint instincte primare, pe care majoritatea romanilor le-au pierdut din cauza minciunilor cu care ishi umplu shi acopera vietzile…

 5. Sly Says:

  jocker12

  poa’ sa vina si mama lu’ Bloomberg in Pitesti.
  Cand n-ai bani, poti sa fii si Obama ca nu rezolvi nimic.

 6. Mişu Says:

  JOCKER 12: Nu mă interesează cine e în locul lui Pendiuc. Poate să fie chiar Pendiuc, eu n-am nimic cu el. Dar să arate şi oraşul ăsta omeneşte.

  SLY: Dacă n-ai bani, nu faci arteziană de 1.500.000 de Euro şi nici o clădire imensă în piaţă, când ştii că se construiesc hypermarket-uri.

 7. Sly Says:

  fantana e din fonduri europene?

 8. Mihai Alexandrescu Says:

  Nope!

 9. Sly Says:

  Eu zic ca raspunsul nu e la Pendiuc. Zic sa cautati la shefu’ orasului. S-ar putea sa va luminati.
  Pendiuc este executant in Pitesti. Nu face nimic de capu’ lui.

  Cand s-o rostogoli shefu’ orasului, se vor intampla si schimbari pe latura sociala. Si ar fi recomandabil sa se decoloreze un pic judetul.

 10. jocker12 Says:

  aici te-ai predat… cum adica in locul lui pendiuc sa fie tot pendiuc? pendiuc ii tzine pe mafiotzi in bratze pentru ca se indatoreala unii pe altzii, ishi fac favoruri… din cauza asta este inghesuiala aia pe centru, iar magazinul trivale a crescut brusc peste spatziul verde ce era inainte pe latura dinspre casa armatei….

  acolo se spala bani cu nemiluita, la fel cum se intimpla shi in piatza ceair… cu nebunia de acolo shi cu sutele de spatzii comerciale aprobate la parterul blocurilor, motivul pentru care spatziile verz dispar shi aspectul general al cladirilor a luat-o razna…

  aceste pushlamale cocotzate pe pozitzii administrative, ishi bat joc de oameni shi fraudeaza statul roman, iar politzishii se fac ca ploua… voi avetzi siecte in piteshti pentru inca 1000 de ani, numai daca ii luatzi pe fiecare la puricat la averi, la studii shi competentza….

  se pot pune anchete grele pe websiteuri independente, care nu au nevoie de aprobarea vreunui director de ziar, manager sau redactor shef, in marea lor majoritate spurcaciuni murdarite din cap pina in picioare de coruptzie, parvenire shi prostie…

  ce va trebuie insa, sint probele…. va trebuie totul corelat cu legile in vigoare… D.N.A.-ul e atent, sau poate fi facut atent, la orice informatzie veridica…

  sau potzi alege sa te mutzi la brashov, sibiu sau timishoara… oriunde undeva in ardeal… shi ai rezolvat problema… in locul lui pendiuc va ramine tot pendiuc….

 11. jocker12 Says:

  „siecte” – a se citi „subiecte”…. 🙂

 12. Sly Says:

  Jocker12, n-ai cui sa-i dai in gat p-astia ma, ca sunt tot de-ai lor si sus. Solutia nu este in schimbarea lui Pendiuc sau plecatul la Brasov, ci plecatul intr-o tara care te respecta pentru ceea ce faci

 13. Mişu Says:

  JOCKER 12: Am spus ce am spus în sensul că numele primarului e irelevant cât timp oraşul este OK. Eu vreau un oraş OK, atât. Anchetele nu rezolvă nici ele problema, te asigur. În România scrisul a devenit neputincios, fie el şi pe site-uri independente. Infracţiunile, dacă te apuci de ele, trebuie dovedite. Asta o poate face doar instanţa de judecată. Nu ziariştii. Noi condamnăm moral.

  SLY: Nu mai încearcă nimeni să decoloreze judeţul ăsta. Iar cel care încearcă să-l decoloreze – adică senatorul Mircea Andrei – mi se pare că are apucături de mafiot.

 14. jocker12 Says:

  morala a disparut demult… daca ai functziona intr-o lume morala, sau in marea ei majoritate morala, ash zice…
  presa poate contrabalansa neputzintza sau indiferentza oamenilor prin simpla informatzie pusa pe hirtie, pe ecran sau in spatziul virtual, atita timp cit „substantza” este ashezata pe acelashi cintar pe care este sta shi legea…

  Watergate-ul a fost mai mult decit o condamnare morala intr-o lume – atentzie – infinit mai morala decit itzi potzi imagina ca va putea fi vreodata romania.

  presa facuta corect este pentru oameni shi nu pentru bani… mai ales in cazul despre care avem acest schimb de replici….

  scrisul devine neputincios atunci cind oamenii nu sint unitzi… daca ramii de unul singur, potzi fi doborit de propria ta umbra…. teoretic dar shi practic, ziaristul are mai multa putere decit un simplu cetatzean, acesta fiind shi motivul pentru care omul de pe strada citeshte shi asculta shi crede ce citeshte sau ce aude….
  daca ziaristul ajunge sa afirme ca e neputincios…. miine se poate apuca de gradinarit…. a acuza moral e simplu… fiecare individ poate acuza moral…. in linii mari, cu totzii shtim definitzia binelui shi a raului, insa a acuza moral se numeshte filosofie nu presa… shi se poate face in parc, jucind shah cu pensionarii de pe scara….

 15. alin Says:

  si-acum vrea care alegorice la Simfonia Lalelelor din 2011. Pe bani europeni. Si mai ziceai ca e depasit…

 16. Sly Says:

  Atata timp cat este pe bani europeni, este OK.
  Si mai OK ar fi sa foloseasca cat mai multi bani europeni.
  Partea nashpa este cand se fac investitii discutabile din banii bugetului local, si-asa chinuit

 17. Misu Says:

  ALIN: Probabil că asta e destinaţia potrivită pentru banii europeni – carele alegorice. În Piteşti au fost date, la cheie, 0 locuinţe sociale, de 19 ani încoace. O adevărată performanţă, nu?

  SLY: Banii europeni n-ar trebui folosiţi pentru circ alegoric. (N-o să fie niciodată la Piteşti ca la Rio, dar dacă totuşi ambiţia există, să se bage sponsorii locali, „oamenii de afaceri” cu bani… Cred că Europa nu arde de nerăbdare să trimită bani la Piteşti pentru care alegorice.)

 18. Sly Says:

  @Misu

  Daca exista o ramura finantata pe astfel de programe, banii trebuie cheltuiti asa. Nu poti sa-i cheltui pentru altceva. Nicio centima.
  Finantarile au niste reguli extrem de stricte. Chiar draconice, as putea spune.
  Iar daca nu le face nimeni de teama penibilului (gen care alegorice), se pierd bani si mai multi la nivel central pentru ca se dovedeste ineficienta in capacitatea de dezvoltare de proiecte, prin bilanturile anuale. Lucru bine subliniat mai demult de catre Basescu. Care a spus intr-o nuanta mai romaneasca (citez di memorie): „ma uit la institutiile publice cat sunt de neputincioase in fata proiectelor europene. Au o gramada de juristi, economisti si consultanti de specialitate si nu sunt in stare sa cheltuie bani pe care ii au la dispozitie, pentru ca sunt incapabili sa scrie un proiect. Pe de alta parte admir agricultori si mici intreprinzatori , ce au izbutit sa obtina fonduri europene pentru dezvoltarea de ciupercarii, crescatorii de pasari exotice si altele, neavand studii economice sau juridice”. In rezumat: „sa va fie rusine! Pentru ca niste tarani au reusit , iar voi cu ditamai infrastructura sunteti niste prosti”.

  Rezultatul este simplu: romanii sunt atat de incapabili, incat nici macar banii gratis nu stiu sa-i cheltuie. Pentru ca se gandesc la hotii imediat ce aud sumele. Dar cand vad ce conditii draconice sunt si ca nu pot fura, se lasa pagubasi.

  PS
  Cand discut despre fonduri, discut in cunostinta de cauza . Am specialistul in casa 🙂

 19. Sly Says:

  Cat despre finantari pentru locuinte, se vede ce intreprinzatori cinstiti exista in Pitesti. De ce nu se apropie nicio societate de constructii de astfel de proiecte in parteneriat cu CL si Primaria? Iti raspund tot eu din nou. pentru ca nu se poate fura nimic. Iar ei au treburile lor, nu stau in loc sa-si piarda biznisurile negre.

 20. Misu Says:

  Sigur, dacă este vorba de bani europeni destinaţi exclusiv cheltuielilor de imagine şi atmosferă, totul e corect şi nu am de ce să critic situaţia. Cât despre afacerile din construcţii, ai perfectă dreptate. Chiar prea multă… 🙂

 21. alin Says:

  si io sunt de acord ca din punct de vedere al dezvoltarii durabile nu s-au facut lucruri vizibile (if any). imi pare bine, insa, ca tot mai misca ceva, pe-undeva. cine stie? poate o sa ajunga salariatii primariei Pitesti sa aiba atata experienta in a face proiecte pentru bani europeni incat o sa vedem drumurile toate bune, parcari mai multe, spatii pentru afaceri mici si mijlocii si creditare pentru cei care au nevoie sa porneasca o afacere. daca nu dau creditare, macar sa ofere know-how.
  dar o sa avem care alegorice. poate aparem la tv. si creste turismul in Pitesti. :O

 22. Mişu Says:

  ALIN: Cuvintele „turism” şi „Piteşti” nu prea se leagă. Dacă ai fi din Dorohoi, ai veni să faci o vacanţă la Piteşti? De ce?

 23. alin Says:

  :)) pentru acelasi motiv pentru care as alege alte orase din Romania. Orase, nu statiuni. Ca sa plec undeva departe de casa si ca sa ma plimb. Nici alte orase din tara nu ofera locatii pentru „sightseeing” si nici cazare care sa te faca sa vrei sa stai acolo. Am fost in Constanta, Craiova, Timisoara, Arad, Zalau, Cluj, Sibiu, Brasov, Baia Mare, Slatina, Ploiesti, Bacau, Buzau, Caransebes, Resita, Targu-Mures, Bucuresti, Rm Valcea, Tg Jiu. In afara de parte veche a Sibiului, Bucurestiului si Sighisoarei, care atrag, niciunul din orasele astea nu au magnet in a atrage turisti care sa stea mai mult de o noapte. Toate au fost construite pe modelul: o industrie locala, blocuri pentru muncitori si locuri pentru autofurajare pentru muncitorii locali. Nicio schimbare nu se produce peste noapte, mai ales unele de esenta. Si-atunci, (o sa ii iau partea lui Pendiuc), macar sa ai ceva cu care sa atragi turistii pentru o zi. Asta din punctul al turismului. Apoi ma repet. Din punct de vedere al dezvoltarii durabile, io nu am vazut decat o groapa de gunoi reamenajata si unele parcuri industriale, care desi au adus locuri de munca, descurajand (sau chiar dezarmand) initiativa locala, au adus doar un avantaj minim.

 24. alin Says:

  am uitat sa spun ca nu sunt de acord cu crearea de locuinte pentru tineri. de fapt, nu sunt de acord cu niciun ajutor MATERIAL venit din partea institutiilor. asta ar fi un model atat comunist cat si politicianist. io sunt de parere ca ar trebui create conditii de dezvoltare. daca as cere ceva institutiilor asta ar fi, nu locuinte moca. de multe ori vad lumea uitand ca NOI suntem institutia, de atatea ori vad oameni care intind mana sau asteapta sa li se dea ceva la fel ca pe vremuri apuse, in care altcineva facea ceva pentru ei, iar ei doar isi vedeau de surubelul lor acolo. surubel de care invatasera in scoala primara moment din care nu au mai facut nimic pentru sine.
  iar daca noi nu suntem bogati si nici nu viram din putinul nostru in visteria locala (care visterie io banuiesc ca e condusa de hoti si/sau incompetenti), atunci nici proiecte sociale nu sunt.
  io as cere informatizarea sistemului de taxe, eliminandu-se factorul uman; transparenta in utilizarea banilor de la buget, consultarea populatiei cu privire la proiecte de interes local. as cere drumuri asfaltate si libere; parcari, ca sa nu mai parchez pe drumuri; proceduri simplificate cu privire la aprobarile pentru diferite proiecte; inspectori din orice domeniu care sa fie corecti; legi aspre pentru cei care fut meciul. asta as cere.

 25. Misu Says:

  ALIN: În general ai multp dreptate în ceea ce scrii, Alin. Mai puţin când vine vorba de sprijinul social. Nici eu nu sunt comunist, sunt mai degrabă… umanist 🙂

 26. alin Says:

  sa zicem ca sunt de acord cu sprijinul social. dar nu in vremuri in care, comparativ cu alte state, suntem mai saraci. unul dintre motive e ca daca ii oferi unei populatii un ajutor social, se vor gasi multi care vor considera ca au nevoie de acel ajutor social. si se vor gasi si genul de oameni care nu au nevoie, dar o sa vrea. uite un exemplu in privinta asta: construintele ANL. un program bun, in conceptie, dar prost pus in practica. nu zic ca nu au ajuns locuinte ANL si la tineri sau la cei caruia se adreseaza programul, dar au ajuns prea multe la cei care nu aveau neaparata nevoie de asa ceva. au ajuns la cei care au vazut un chilipir, o opurtunitate si au avut mecanismele de a ajunge in fata, de ce mai multe ori pile, fiindca nimeni nu sta sa cunoasca legea indeajuns incat sa o fenteze legal. o fenteaza birocratic si netransparent.
  io zic ca oricare ar fi conditiile pentru accesul la un program social, mai ales in vremuri grele, se vor gasi metode de ocolire a conditiilor puse, iar rezultatele vor fi unele contrare asteptarilor publicului general. asta ar fi unul dintre motive.
  un control strict al programelor, o transparenta a lor si amenzi pe masura, ar sustine astfel de initiative.

 27. Daniel Says:

  Eu unul am dezvoltat o adevarata corespondenta cu primaria pitestiului. sunt acolo niste specimene interesante de retard comunistoid ce ma amuza de fiecare data cand imi fac onoarea sa raspunda la e-mail. problemele mele sunt cele regasite in articolele tale, deci nu le detaliez pentru a nu incuraja repetitita. totusi am avut doua intrebari pe chestiuni obiective: de ce s-au taiat castanii din fata bisericii Sf Ilie si de ce suntem singurul oras din categoria medie fara piste de bicilisti dar cu piste de pietoni pe trotuar. Raspunsuri: copacii trebuiau taiati pentru a preveni eventuale incidente intr-o zona foarte circulata plus cererea prealuminatilor preoti…iar pistele de biciclete se vor face in noul parc Lunca Argesului intrucat s-a constatat ca in orase ca Brasov sau Cluj sunt inutile si pustii…Eu vreau sa fac un mic experiment: imi iau o camera video sau foto si parcurg pe jos cateva strazi din frumosul nostru oras…atunci poate o vedea cineva adevarata fata a urbei…sper totusi ca Tudorica si cateii lui nu merg pe jos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: