Mircea Andrei, senator. Don Corleone de Budeasa

Dubios. Acesta este primul cuvânt care-mi vine-n cap când aud numele senatorului Mircea Andrei, preşedintele PD-L Argeş. Nu fiindcă are o grămadă de bani şi nici pentru că se insinuează out of the blue ca mare politician argesean. Ci fiindcă are unele apucături – altfel nu le pot numi – total inadecvate demnităţii de senator.

Iată povestea:

Acum două săptămâni, în Argeş, a avut loc o tentativă de puci în interiorul PD-L Argeş. Un grup de pedelişti s-a adunat într-o crâşmă, chipurile „să i-o tragă” senatorului Andrei, iar 500 de metri alături, în altă crâşmă, însuşi senatorul Andrei, ştia totul şi râdea în barbă, ba chiar a trimis puciştilor, din partea sa, o striclă de vin pe care scria „La răcoare”, băgându-i în sperieţi.

Vă rog să ignoraţi atmosfera de film prost. În Sicilia se trimeteau urechi tăiate – la noi până şi un astfel de gest (care se doreşte simbolic) este contaminat de provincialism. Gândiţi-vă, în schimb, la comportamentul senatorului Mircea Andrei. Mai exact, gândiţi-vă la comportamentul unui senator român. Două chestiuni mi-au rămas – mie cel puţin – complet neelucidate.

Primo. De unde a ştiut presa că la Budeasa e puci? N-avea de unde să ştie, ziariştii argeşeni n-au nici mijloacele, nici intenţia de a fi… omniprezenţi. Deci careva din PD-L a chemat en fanfare ziarele, eventual prin telefon. Ziariştii numesc chestia asta „a afla pe surse”. (Să fi vrut dl. Andrei să-şi arate muşchii în lumina reflectoarelor? Urât gest pentru un senator, dar poate n-o fi sunat chiar el – nu suntem siguri, deci tăcem.)

Secundo. Ce fel de comportament este, pentru un senator al României, acela de a trimite (dintr-o crâşmă) vin „La Răcoare” aşa zişilor pucişti (aflaţi în altă crâşmă?)? Dacă era un mafiot oarecare pricepeam gestul. Dacă era Al Capone devenea interesant. Şi, dacă îl chema don Corleone, totul era în grafic. În cazul unui senator al României un astfel de gest este, însă, absolut descalificant. Ce încredere pot avea eu într-un senator cu apucături de mafiot? Cum să aştept moralitate în societate, cât timp o moralitate îndoielnică bălteşte la vârf?

(Nu, Mircea Andrei, n-ai dovedit că deţii controlul asuprea filialei. Ai dovedit că îţi foloseşti puterea cum nu se cade. Puciştii or fi fost stupizi, dar tu ţi-ai arătat cinismul. Ştii bine cât sunt oamenii de oportunişti şi, mai ales, cât sunt de înfricoşaţi să-şi vadă oportunităţile spulberate. Chiar ai vrut să-i vezi cum vin câţiva trepăduşi şi-ţi ling pantoful sau intenţiile tale ar trebui – la nivelul la care eşti – să fie altele, unele bune pentru România? )

În aceeaşi ordine de idei, prefectul de Argeş, Ghorghe Davidescu a declarat (abia) astăzi că la Budeasa n-a fost puci, nici măcar dacă avem în vedere sensul din dicţionar al termenului. În acest caz – dacă Davidescu are dreptate – cineva a încercat să-l manipuleze pe senatorul Mircea Andrei că e puci. Iar Andrei a făcut-o pe don Corleone de Budeasa, şifonându-se în ultimul hal. (Să fi fost dl. senator chiar aşa de naiv? Oricum, comportamentul său va intra în istorie ca fiind unul nepotrivit pentru un bărbat de stat.)

Acesta este un exemplu – cu nume şi  prenume – de întâmplare adevărată din România reală. Dacă vă întrebaţi cum se face că suntem cu ţara-n gard, unul dintre răspunsuri este şi acela că senatorii o fac pe Godfathers prin crâşme provinţiale, în loc să se opcupe de chestiuni serioase.

PS

Mulţi încep deja să se teamă de Mircea Andrei, pentru că are bani. Alţii îl consideră o persoană respectabilă – pentru acelaşi motiv. Eu unul aştept să văd – mai departe – ce fel de om este Mircea Andrei. Deci nu voi trage aici o concluzie în ce-l priveşte. Punctual, am simţit nevoia să dezavuez acest comportament. Din punctul meu de vedere, a avea bani şi a te purta ca don Corleone de Budeasa nu sunt condiţii pentru a intra în sfera respectabilităţii. Mai ales dacă eşti SENATOR.

Reclame

Etichete:

9 răspunsuri to “Mircea Andrei, senator. Don Corleone de Budeasa”

 1. literelibere Says:

  „La Racoare”…foarte sugestiv. umorul negru vad ca nu-i lipseste 🙂

 2. Mişu Says:

  Păi, nu. Doar e senator! 🙂

 3. Delictul aparenţelor « Mihai Alexandrescu’s blog Says:

  […] Mihai Alexandrescu’s blog Arta de a trăi în demistificare « Mircea Andrei, senator. Don Corleone de Budeasa […]

 4. Nelu din Pitesti Says:

  Se poate spune si asa,un locotenent al sau este Falca de la Finante, Cine este Falca.
  – Un impostor care si a tras o rambursare de cca 500.000 prin firma sotiei ,Ocevi Truck CUI 15298313, J03/368/2003. cu datorii-3 557 409 ron conform bilantului de la 31.12.2009; firma care acum este in lichidare judiciara. Rambursarea a fost ilegala ,fapt pentru care inspectorii care au acordat rambursarea au fost judecati si condamnati.
  -Un excroc ,care ,distribuie fondul de stimulente la cei nu au nimic comun cu munca ,in schimb ii restitue o parte ,putind astfel sa beneficieze lunar de cca. 10.000-15.000 euro lunar.
  Unul care injura in sedinte…..
  Unul care nu are nimic comun cu deontologia de functionar public……s.a.

 5. ENESCU FLORENTA Says:

  STIMATE DOMN ALEXANDRESCU,NU STIU CE HRAM PURTATI DAR CEEA CE-AM CITIT MAI SUS ADUCE A CEVA NEGRU PE ALB PRESARAT CU CATEVA CAUTARI DE CUVINTE PRIN DEX CARE DE ALTFEL NU AU NICI O NOIMA DAR CARE LA PRIMA VEDERE PAR BOMBASTICE. IN REST TABULA RASA IAR DE ESENTA NU MAI VORBESC.

 6. Mihai Alexandrescu Says:

  Nu port hram, nefiind biserică. Numele meu este Mihai Alexandrescu, aşa cum foarte corect, aţi scris. Textul pe care l-aţi comentat pleacă de la un eveniment de presă. Mi-am spus şi eu opinia care poate fi una, bună, una proastă, sau una lipsită de esenţă.

 7. Dare de samă « Mihai Alexandrescu’s blog Says:

  […] Andrei, aşa cum voi n-aţi făcut-o şi n-o s-o faceţi niciodată, probabil de frică. Mai mult: l-am criticat pe Mircea Andrei aşa cum nu mi-am permis să-l critic niciodată pe Constantin Nicole… (Dacă am scris despre Andrei că are comportament de mafiot şi l-am poreclit “Don Corleone […]

 8. Gheorghe Mihaita Says:

  Domnula Alexandrescu va felicit astazi ,( daca as fi facut-o atunci s-ar fi interpretat), pentru intuitia, flerul referitor la folosirea unui comportament de golan care a crezut ca isi poate crea o imagine in fata unora din partid pentru ai domina. Inca mai detin mesajul pe care l-am transmis primul lui ca invitatie la intilnirea de la Budeasa numai ca acest impostor Andrei care a calcat pe demnitatea unor oameni, fiind sustinut de uni de teapa lui ,Fratica, Alexei, si altii (care inca mai dorm, s-au sint drogati)care inca il mai sustin pe aici prin Arges, nu a recunoscut cind i l-am aratat, de fata cu acei baieti de la ziare care au scris ce le-a dictat ca doar nu i-am platit eu, de fapt sint cei care mai primesc, scuze-mai scriu si astazi.

 9. Gheorghe Mihaita Says:

  Am omis sa mentionez ca cele intimplate de atunci in PDL- Arges si pina astazi, dezastrul produs de acest novice al politicii romanesti comfirma realitatea celor de mai sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: