Ştefan Ciocănel – luceafăr radios arzând în noaptea tenebroasă a Piteştiului

– Să deschidem rubrica de personulităţi locale, să n-o deschidem?…  –

Piteştiul se află în situaţia privilegiată de a înregistra apariţia unui nou politician de geniu – Ştefan Ciocănel. Această stea – să zic luceafăr – flutură prin presă nişte idei aşa sclipitoare, încât mă-ntreb cum de nu şi-au făcut loc, până azi, în alte minţi.

Bunăoară, Ciocănel – aşa îl cheamă – a venit mai demult cu propunerea de a eutanasia câinii vagabonzi. Nu ştim dacă mintea i s-a turat la 6000 de rotaţii pe minut şi a scos fum, dar o asemenea idee pe care presa a scris-o de cel puţin un milion de ori n-avea cum să-ţi vină la relanti. Bravo, Ciocănel! Hai să omorâm câinii – noi nu ne-am gândit până acum – dar începe tu! Îţi ofer doi mandanezi din faţa blocului meu, pe Maronică şi pe Zdreanţă.

Apoi, acelaşi geniu penetrant declara cu aplomb prin luna august că „piteştenii trebuie să ştie cât îi va costa căldura la iarnă”. Nu mă miră declaraţia lui Ciocănel, e profundă ca toate celelalte, dar presa a consemnat-o cuminte, de parcă ar fi fost descoperirea virusului West-Nile. Ce i-ai făcut Ciocănel, presei, ai sedus-o? De fapt, ce faci tu este o mimare penibilă a interesului pentru cetăţeni, pentru binele piteştenilor etc. Am mai văzut din astea. Eşti prea tânăr, Ciocănel, ca să te prindă populismul.

Acelaşi Ciocănel, parcă scoborât dintr-o navetă marţiană în Piteşti, declara – tot prin august – că „primăria a făcut investiţii monstruos de inutile”. Am să ignor formularea nefericită… Măi, Ciocănel, tu ai idee de câte ori s-a scris chestia asta în ziare? Tu ai idee câte kile de cernală au curs împotriva pavelelor, a fântânii cântătoare, a tâmpeniilor pendiuciene? Dar lasă, nu trebuie să ai habar – important este că ai constatat şi tu. Şi ai fluturat rapid în presă.

Pe urmă, Ciocănel, metamorfozat ad-hoc în economist de geniu, propunea 4 modalităţi de relansare a mediului de afaceri: modificarea legislaţiei fiscale, modificarea Codului Muncii şi încă două – nu mi le mai amintesc. Ah, voi, voi, Keynes, Ricardo şi Adam Smith, ridicaţi-vă din istorie şi veniţi la Piteşti. Să aveţi la voi carneţel şi pix, veţi lua lecţii – de la Ciocănel.

Apoi a mai spus că demisia lui Blaga „este un gest de onoare”. Că „moţiunea de cenzură nu are nicio şansă”. Că „că consilierii locali vor ţine conferinţe de presă”. Că „Nicolescu îşi pregăteşte retragerea”. Că „Mircea Andrei e cel mai potrivit să conducă PD-L Argeş” (dacă îl chema altfel, spunea altfel)…. Un noian de banalităţi pe care cred că nici cea mai nisipoasă minte nu putea să le scornească.

Dar să revenim la tonul iniţial al articolului. Ah, voi, voi, piteşteni! Oprinţi-vă un moment şi daţi ochii peste cap! Un nou mare politician răsări. Îl cheamă Ciocănel.

P.S. Notaţi că nu zic nimic despre puciul de săptămâna trecută din PD-L Argeş. Caz în care Ciocănel a dovedit mult menschkeit. (Sigur nu cunoaşte termenul, motiv pentru care îl trimit la Wikipedia, împreună cu Mircea Andrei – care trebuie să ştie despre Ciocănel că a-ţi trăda prietenii pentru interese  numai mensch nu este))

Reclame

Etichete:

6 răspunsuri to “Ştefan Ciocănel – luceafăr radios arzând în noaptea tenebroasă a Piteştiului”

 1. Cristi Says:

  Bah, tu nu vezi ca la Ciocănel nici commenturile nu trag?

 2. maria Says:

  Nu crezi ca daca nu ar fi atat de redus nu ar putea sa faca parte din partidul care l-a consacrat?Ti se par tie ceilalti mai iuti la minte ?

 3. ioana Says:

  nu, nu, pe maronica nu! mai bine da-l pe zdreantsa de doua ori.
  pun pariu ca maronel are privirea la fel de bovina ca si cea a distinsului acesta domn.

 4. Mişu Says:

  CRISTI: Uite că trag 🙂

  MARIA: Unii da, dar n-am exemple 🙂

  IOANA: Maronică se uită mai inteligent ca domnul…

 5. literelibere Says:

  problema e ca acesti politicieni chiar cred ca sunt luceferi, draga Mishu. daca n-ar avea convingerea asta, adanc, in sinea lor, poate ca ar sesiza ridicolul pe care-l stranesc in jur. dar, daca ar sesiza, n-ar mai exista ca politician. pentru ca o chestie o exclude pe cealalta.

 6. Teo Nicolescu îi răspunde dezamăgitor lui Ştefan Ciocănel. Mai bine tăcea… « Mihai Alexandrescu’s blog Says:

  […] trecută scriam un pamflet despre Ciocănel. Acest politician mi s-a părut atât de lipsit de substanţă, încât părea că […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: