Trădător sau înfrânt de sistem, în urma lui va rămâne doar ruină

Traian Băsescu (şi guvernul lui) va lăsa în urmă o uriaşă ruină.

Aş vrea să scriu că lasă în urmă o ţară frumoasă şi prosperă, dar ştim bine cât de departe suntem de aşa ceva. În ultimii ani de mandat, T.B. nu mai poate îndrepta nimic. Instituţiile statului sunt mai corupte ca niciodată, ţara arată ca după un atac terorist, iar sărăcia a aruncat milioane de oameni în promiscuitate şi deznădejde. Fie Traian Băsescu este un trădător cu bună ştiinţă al tuturor românilor, fie este, la rândul său, un preşedinte înfrânt de sistem. Aproape nici nu mai contează ce este. Trădător sau înfrânt va intra în istorie ca autor al unui uriaş eşec.

Am crezut în Traian Băsescu şi în 2004, şi în 2009. L-am votat din convingere, fără să fiu manipulat de brand sau campanii. I-aş fi găsit orice scuză. Şi, prin cele scrise cu entuziasm, poate am convins măcar trei oameni să-l voteze. Sunt, mai departe, convins că ar fi fost mult mai rău pentru noi toţi, în perioada asta, dacă Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile. Mai rău decât Traian Băsescu ar fi fost un singur lucru – PSD-ul.

Acum nu mai cred în nimic. Mă uit în jur şi văd medici care pleacă, disperaţi, să muncească în alte ţări, văd profesori dispreţuiţi de manelari şi interlopi cu bani, văd tineri ajunşi în ultimul hal de analfabetism fiindcă părinţii n-au bani să-i trimită la şcoală, văd o generaţie oprită din dezvoltare exact în momentul în care trebuia să fie în vârful carierei, văd bătrâni care îşi încheie viaţa chinuiţi şi înspăimântaţi că vor fi daţi afară din case fiindcă nu au bani de întreţinere, văd că România este numărul unu la prostituţie, văd agresivitate, văd cum proliferează prostia, văd cum se caţară tot mai sus mitocănia şi văd o dramatică degradare a spaţiului social. Văd toate lucrurile astea în contrapondere cu clientela PD-L-istă, înstăpânită pe resurse, tot aşa cum vedeam în trecut acel PSD hain, crud şi rapace, care la sfârşitul lui 2004 aruncase ţara în marasm social. Este aceeaşi poveste, diferă sigla de partid şi numele preşedintelui. Este opera lui Traian Băsescu, eu dacă aş fi văzut că aşa stau lucrurile cu partidul pe care l-am creat din frânturi, aş fi demisionat, mi-ar fi fost pur şi simplu ruşine să mai stau, până în 2010, la Cotroceni.

Spuneam că nu mai cred în nimic. Mulţi oameni de vârsta mea – oameni care au rămas normali, care nu s-au născut în familii de securişti bogaţi şi nici interlopi n-au devenit – au încetat şi ei să mai creadă în ceva. România este ţara în care nu mai poţi fi – cu inima împăcată – nici medic, nici profesor, nici artist, nici inginer, nici funcţionar, nici muzician, nici scriitor, nici om de afaceri, nici ziarist, nici politician, nici educator, nici om de ştiinţă. România este ţara în care nu mai poţi fi nimic. România este, actualmente, ţara în care poţi fi doar PD-L-ist sau client PD-L-ist. (Sau poţi să-ţi vinzi viaţa unei corporaţii străine, varianta pe care au ales-o mulţi.)

Păcat. N-am fost un loc fără tradiţii şi fără istorie, n-am fost un teren viran şi nici un deşert n-am fost. Un anumit gen de elită (culturală, financiară etc.) a trecutului putea fi recuperată şi folosită ca piatră de construcţie în zilele noastre. Dar n-a fost să fie şi nu cred va fi să fie altfel vreodată. De acum, ceea ce suntem e tot ce mai putem fi. Trădător sau înfrânt de sistem, Băsescu intră în şirul preşedinţilor care n-au reuşit nimic. Este un alt simplu ins care a ştiut să pară hotărât, cinstit, determinat – şi n-a fost nimic din toate astea.

Reclame

Etichete: ,

13 răspunsuri to “Trădător sau înfrânt de sistem, în urma lui va rămâne doar ruină”

 1. Wilfried Birleanu Says:

  „Mulţi oameni de vârsta mea – oameni care au rămas normali, care nu s-au născut în familii de securişti bogaţi şi nici interlopi n-au devenit – au încetat şi ei să mai creadă în ceva”

  Poate credeti unii in altii si candidati la ceva. Problema fundamentala in Romania e coruptia in masa combinata cu sumele ametitoare de care dispun cei ce au interese de protejat. Daca ai ajunge, sa zicem, primar in Pitesti, crezi ca ai reusi sa rezisti tentatiilor? Stim prea bine ca legislatia in Romania e facuta in asa fel incat sa permita celor cu functii inalte sa primeasca la greu. Perfect legal chiar daca total imoral. Corupatorii, sa le spunem asa, stiu jocul in cele mai mici amanunte, ca doar ei l-au creat si au avut 20 de ani in care sa-l rafineze. Cunosti pe cineva care sa fie deasupra oricaror tentatii materiale si care sa aiba si o bruma de pregatire necesara unei functii de conducere? Ratiu a murit si Iisus nu e o varianta plauzibila.

 2. Sibi Says:

  Misha,

  Mie îmi este foarte clar că Băsescu este înfrânt de sistem. Activul comunisto-securist l-a lăsat pe Ceauşescu să-şi rupă gâtul, a asistat la intervenţia rusească din dec. 89; intervenţia este de-acum un fapt cunoscut şi recunoscut.

  Băieţii au putut să scoată banii de la saltea, la adăpostul haosului post-decembrist şi al setei de putere a lui Iliescu, au reuşit să transfere o mare parte din ţară în buzunarele proprii, buzunare tranferate-n bănci străine.

  Acum vreau să-ţi fac o mărturisire: de curând am luat de la C.N.S.A.S ultimul volum, al cincelea, din dosarul meu de urmărit de Secu. L-am întrebat pe un tânăr cercetător cam câţi informatori au contabilizat până acum. Ei bine, ţine-te, e incredibil: 1,9 milioane de informatori, în condiţiile în care nu s-au desfăcut nici jumătate dintre dosarele din arhivă! De mine, un cârtitor amărât şi ceva mai vocal, s-au ocupat 27 de informatori şi 14 ofiţeri. N.b. câţiva informatori, pentru că nu „i-am pocnit” la timp, şi acum „îmi dau la cap” când au prilejul; printre ei se află şi analfabetul de-şi zice ziarist şi scriitor, Floricelul de la Curierul…

  Absenţa legii lustraţiei, atunci, în 1990, a făcut din informatori intrumentele cu care cei interesaţi au reuşit să ţină ţara în captivitate, cu informatorii şi-au desăvârşit această odioasă manoperă. Ei au fost manipulaţi în toate alegerile, au fost infiltraţi în toate partidele şi mediile economice. Aşa se face că oricine ar veni la putere cu gândul să asaneze mediile sociale, politice şi economice, se trezeşte cu o oaste politico-administrativă vândută moştenitorilor „de drept” ai regimului comunist – PCR,SECURITATE, MILIŢIE,MApN; cei din urmă poate în procent mai mic. Înteresant este că că doar vreo 0,05% dintre informatori şi-au recunoscut sau sunt dispuşi să-şi recunoască vina. Restul? Nici o jenă, nici o mustrare de conştiinţă, nici o criză morală, axiologică, mama mă-sii de viaţă!

  La asta mai adaugă şi tentaţia de a fura, de care vb. Wilfried, şi care este veche de secole la român; nu ştiu dacă e nativă sau e rezultatul stăpânului zgârcit.

  Aşa cum lasă de înţeles şi Wilfried, în final, rezolvarea se amână sine die, trăim într-o aporie „duhnind” a closet…

 3. Misu Says:

  WILLY: Solidaritatea nu mai este, din păcate, posibilă. Noi, cei normali, nu avem acces la resurse şi nu suntem solidari, fiindcă, asta e, dacă încercăm, se va găsi unul mai JMecher decât grupul, care să trădeze pentru un interes personal 🙂 This is not America, libera asociere nu e posibilă…

  SIBI: Nu-mi vine să cred că aţi avut atâţia pe urmele dvs. Poate ar fi interesant să lărgiţi un pic mărturisirea…

 4. Sibi Says:

  MISHA,

  NICI MIE NU MI-A VENIT A CREDE DAR I-AM NUMARAT ATENT, ŞI PE UNII, ŞI PE ALŢII, ÎN CELE CÂTEVA SUTE DE PAGINI. DE CE ATÂT DE MULŢI OFIŢERI LA UN SINGUR OM? ÎN PRIMUL RÂND PENTRU CĂ DOSARUL ACOPERĂ VREO ŞAPTE ANI, ULTIMII AI REGIMULUI. ÎN AL DOILEA RÂND CAM TOŢI ERAU TRECUŢI PE LA DEPARTAMENTUL POLITIC.

  OFIŢERII TREBUIAU FĂCUŢI SOLIDARI PRIN ACŢIUNI DE ACELAŞI GEN. AŞA SE EXPLICĂ DE CE ÎNAINTE DE A TRECE LA COMPARTIMENTE CUM SUNT: PROBLEME CU STRĂINII, SPIONAJ, CONTRASPIONAJ, ÎNVĂŢĂMÂNT, DEZINFORMARE,ANTI-KGB, ETC., TOŢI,CU MICI ŞI JUSTIFICATE EXCEPŢII AU TRECUT PE LA POLITIC, PROBLEME ARTĂ ŞI CULTURĂ.

  AR MAI FI DE SPUS CĂ ATUNCI CÂND INFORMATORII LE LIVRAU INFORMAŢII SUBŢIRI, ORI COMPORTAMENTUL MEU ERA UNUL OBIŞNUIT ORI BINE CONSPIRAT, PE ALOCURI INVENTAU, SĂ LE MEARGĂ SALARIILE, PRIMELE, AVANSĂRILE. AVANSAREA UNUIA DINTRE NEMERNICI M-A COSTAT ENORM, ANUME AM FOST ŞOMER UN AN ŞI JUMĂTATE,ÎNTRE 1983-1985. DE ARESTARE, PE MOTIVE DE PARAZITISM M-A SCĂPAT DOAR FAPTUL CĂ AVEAM DOUĂ CĂRŢI PUBLICATE ŞI BĂNUIALA LOR CĂ AM PE CINEVA LA EUROPA LIBERĂ, CEEA CE ERA ADEVĂRAT. ALFEL SPUS, NICI SECURITATEA NU MERGEA BINE, CEL MAI ADESEA ERA, CA SĂ-L CITEZ PE ŢUŢEA, „O AFLĂTOARE ÎN TREABĂ!”

  SUNT MULTE DE SPUS, DEJA LUCREZ LA O CARTE, DEJA O MICĂ PARTE DIN DOCUMENTELE PRIMITE DE LA C.N.S.A.S. LE-AM PUBLICAT ÎN REVISTA ARGEŞ ŞI PE SAITUL LA CARE DUCE APĂSAREA PE NUMELE MEU DIN PAGINA TA DE BLOG. MULŢUMESC PENTRU PRILEJUL PE CARE MI-L DAI, CÂND SPUI SĂ LĂRGESC MĂRTURISIREA. O FOLOSI LA CEVA! ÎN LIMITA TIMPULUI VOI MAI POSTA CÂTECEVA, CU NĂDEJDEA CĂ NU VOI DERANJA.

  TOATE CELE BUNE, MISHA,
  SIBI

  Mai jos, păstrându-i ortografia şi ortoepia, iată o „spovedanie” la „Secu”, a prea-păcătosului Dobrescu, iertate să-i fie păcatele, cele ştiute şi neştiute.

  Insp. Jud. Argeş 20.01.1986
  SERV. Informaţii Interne
  Cpt. G. V.
  Sursa Dobrescu
  Nr.00107/15735/18.01.1986

  Notă

  Vă informez următoarele:
  Cenaclul literar Liviu Rebreanu şi-a desfăşurat în ultima vreme normal activitatea fără evenimente deosebite. În ultimele două şedinţe s-a făcut o expunere despre obiceiurile de iarnă – penultima – şi s-a citit poezie de către Bâcă Sorina, la ultima şedinţă. La şedinţa cu obiceiurile de iarnă o singură remarcă am reţinut. Aurel Sibiceanu a spus: „Păcat că s-au pierdut obiceiurile folclorice iar acum folclorul este mutilat, contrafăcut, pierzându-şi autenticitatea.” La şedinţa în care s-a citit poezie printre altele Ion Popa Argeşeanu a spus: „Se scrie două feluri de poezie – poezie-poezie, cu valoare autentică şi poezia de serviciu, referindu-se la poezia patriotică şi omagială, fără valoare, de proastă calitate, care nu face nici un serviciu literaturii şi nici culturii.” Bâcă Sorina are 17 ani, este elevă la liceul agro-industrial Mărăcineni, a citit o poezie tinerească, optimistă, apreciată favorabil în cenaclu, în afară de Popa Argeşeanu, care tendenţios i-a negat valoarea pentru că n-o cunoaşte pe poetă. Ca un fapt divers vă informez despre Laura Caradima care a fost internată la spitalul Călineşti, unde a prezentat o adeverinţă falsă de profesoară, pe numele Negescu Elena – nume care îl poartă după căsătorie. Din informaţiile obţinute adeverinţa i-a fost procurată de o secretară de la un liceu, de chimie sau C.F.R., care-i este prietenă. Pe baza acestei adeverinţe având titlul de profesoară a obţinut un tratament preferenţial în spital. Până la urmă o soră din spital a recunoscut-o şi îmi pare că a avut neplăceri. Am sesizat aceasta pentru a se preîntâmpina eliberarea de adeverinţe false.

  ss. indescifrabil
  18.01. 1985

  NOTĂ OPERATIVĂ: Poetul Ion Popa Argeşeanu trebuie lucrat prin D.U.I, să vedem ce lucrări de
  sertar are. În cazul lui Sibiceanu se poate trece deja la documentare.

  Lt. Col. ss indescifrabil

  Insp. Jud. Argeş 21.01.1986
  SERV. Informaţii Interne
  Lt.Col. C.I.

  PLAN DE MĂSURI

  1. Folosiţi la maxim defectele sursei „Orex”. Insistaţi pe toate astea şi determinaţi-l să coopereze. Instruiţi-l să afle în amănunt programul de lucru al lui Sibiceanu, precum şi cum îşi programează timpul liber. Idem programul soţiei şi al copilului, elev la şcoala generală Nr. 15, Piteşti.

  2. Să nu se neglijeze nici aspectele din familie: certuri, disensiuni, motivele acestora, nevoi materiale, etc. În vacanţa de primăvară trebuie efectuată percheziţia secretă şi la domiciliul din Cartierul Găvana II, bloc A26, sc.C, ap.13. Folosiţi reţeaua informativă a Evidenţei Populaţiei pentru date mai multe şi mai concrete.

  3.Informatorii Niki şi Albert să fie direcţionaţi şi pe aspectele mai delicate, cum ar fi: anturajul de la chefuri, femeile din anturaj, cu care dintre ele are relaţii intime şi unde.

  După ce se obţin date concludente folosiţi serviciu „F”(Filaj, n.n.) pentru aprofundare.

  Lt.Col. ss indescifrabil

 5. Maria Says:

  Nu pot decat sa-mi exprim tristetea .Tu esti un jovial prin natura ta, un optimist prin natura ta, un pacifist tot prin natura ta.Imi pot imagina ce s-a strans in sufletul tau din moment ce articolul are tonuri paleriene cu diferenta ca Paler nu mai credea in nimic la 80 de ani.Nu pot sa te contrazic in niciun fel,pot doar sa iti dau o amara dreptate

 6. Mişu Says:

  SIBI: Ce caractere împuţite aceşti semnatari de note la secu! Ahhh, ce pumni în cap le-aş trage… Ce silă mi-e de ei! Viermi.

  MARIA: Jovial şi pacifist am rămas, optimist nu mai sunt. Am bucuriile mele, fericirile mele. Dar ştiu că nu am perspective. De aici lipsa optimismului. Paler a făcut, cred eu o uriaşă greşeală – aceea că nu a murit senin. La 80 de ani nu te mai duci la TV să îndrepţi lumea. La 80 de ani trebuie să fii împăcat cu toate, ca să fii pregătit pentru ceea ce urmează. Dar poate că nu trebuie să-l comentez eu pe Paler, n-am căderea…

 7. Sibi Says:

  IACA PESTE CE ZISĂ A LUI NEAGU DJUVARA AM DAT:

  Comunismul a nascut inertii cinetice.

  E problema politicii sa le rezolve. E clar ca in decembrie ’89, in afara de elanul popular, instinctiv si onest, a fost vorba si de o manipulare. A fost incercarea esalonului al doilea al partidului comunist sa puna mana pe putere. Grav este ca, timp de 15 ani incoace, situatia continua.

  Daca ne vom lasa in continuare pe mana fostei Securitati si a fostei nomenclaturi comuniste, nu vom iesi din barlog.

  Esentialul este politic mai intai aici. Daca vom pune tara pe alte sine, totul s-ar putea indrepta. Nu uitati ca, dupa revolutie, unul din primele sloganuri a fost: „Nu ne vindem tara!”. Ce insemna asta? Ca impiedicau venirea capitalului strain, ca sa puna ei mana pe tot comertul, pe toata industria. N-au facut nimica. Pana cand si-au dat seama ca sunt nevoiti sa caute dupa bani dinafara.

  Un lucru care pe mine ma jigneste profund: am vazut cifre, in Occident, de curand: investitiile pe cap de om in Ungaria sunt de opt ori mai mari decat in Romania. Haideti, sa nu spunem ca e vina ungurului sau a rusului sau a chinezului! E doar vina romanului.

 8. Wilfried Birleanu Says:

  „Bâcă Sorina are 17 ani, este elevă la liceul agro-industrial Mărăcineni, a citit o poezie tinerească, optimistă, apreciată favorabil în cenaclu, în afară de Popa Argeşeanu, care tendenţios i-a negat valoarea pentru că n-o cunoaşte pe poetă”

  Asa se agatau gagicile pe vremea aia? Se ducea asta si-i arata nota, sa vada fata cum l-a aranjat el pe nemernicul care a indraznit sa-i spuna in fata ca poezia ei e un cacat fara valoare?

 9. Mişu Says:

  SIBI: Înaintea lui Djuvara, chestiile astea au fost spuse – în alt mod – de către Monica lovinescu. Şi românii au socotit-o nebună.

  WILLY: Se agăţau şi altfel. Vrei să fii poetă? Mai întâi te fut, apoi te public în revistă, he-he-he…

 10. Sibi Says:

  Domnule Bârleanu,

  Vor fi fost printre securişti şi „agăţători” de soiul ăsta. De regulă, când erai minor îţi chemau tatăl la miliţie, de mână cu copilul, evident. Bietul om era redirecţionat la Securitate, unde un nemernic îl încondeia pe copil în fel şi chip: că a nimerit într-o cloacă de elemente declasate, care înjură partidul şi statul, etc. Apoi erau enumerate pedepsele care ar trebui să i se aplice copilului: exmatricularea din şcoală, internarea lui în şcoala de corecţie, muncă forţată în mină sau la construcţia de drumuri şi poduri. Bietul părinte, de teamă să nu-şi vadă copilul nenorocit, în semn de credinţă faţă de partid şi ţară îl bătea bestial pe copil chiar sub ochii securistului.

  Din fericire, Sorina Bâcă nu a păţit una ca asta; poate pentru că unchiul ei, emigrat ulterior în State, preda şi la secţia serală a liceului Zinca Golescu, unde erau cursante multe soţii de miliţieni, securişti şi activişti. Cursanţi erau şi mulţi miliţieni, securiştii cu grade inferioare.

  Nu aşa au stat lucrurile cu alţi tineri, între 16 şi 25 de ani, reuniţi sub titulatura de „ALBAŞTRII”. Aceştia s-au constituit într-un cenaclu nevinovat, după care, văzând cam care sunt treburile prin raiul comunist, au început să trimită scrisori la „Europa free”, fie la secţia politică, fie lui Cornel Chiriac, vestitul redactor al secţiei de muzică. I-au arestat, i-au bătut bestial, i-au ameninţat cu pistolul. După ce li s-au vindecat echimozele au fost duşi la sala sindicatelor, arhiplină cu muncitori aduşi de pe platformele industriale ale oraşului. Acolo au fost arătaţi mulţimii, ca maimuţele ori inşii malformaţi, au fost beşteliţi în fel şi chip. De frică, poate şi din convingere, mulţimea i-a huiduit ca pe tâlhari, i-a scuipat şi a cerut ca împotriva lor să se ia cele mai aspre măsuri. Toţi au fost exmatriculaţi din licee şi facultăţi, le-a fost curmată orice urmă de carieră conformă aptitudinilor lor. Au existat doar 2-3 excepţii, care s-au realizat în vreun fel.

  Eu însumi am „beneficiat” de bătaia unui pedagog, sub ochii sectoristului în jursdicţia căruia se afla liceul de chimie nr. 8.Bătaia a fost atât de cruntă, încât, la un moment dat, chiar sectoristul m-a scos, cu greu, din pumnii nemernicului. Şi nu făcusem nimic rău la şcoală. Purtam o corespondenţă cu un prieten şi, uneori, în scrisori îi spuneam acestuia despre absurdul vieţii de internat, dar mai ales de corvoada la care eram supuşi când trebuia să facem sinteze de socialism ştiinţific. Eu nu aveam de unde să ştiu că acest pedagog citea oficial scrisorile pe care le trimiteam – cutia poştală se afla în incinta complexului şcolar -, şi scrisorile care îmi erau adresate – înainte de a ne fi înmânate, scrisorile erau citite de bestia pomenită.

  Important este că nişte tineri, copii aproape, au opus rezistenţă, în opoziţie cu supunerea vinovată a părinţilor lor. O scuză poate au şi părinţii; trăiseră teroarea stalinistă, care a durat din 46 până-n 65. Ca să vă faceţi o idee despre ce au trăit, vă spun că mulţi opozanţi ai regimului, după ce au trecut prin închisori şi lagăre de muncă forţată, nici chiar acum nu au curajul să spună ce au trăit. Unul chiar mi-a spus:

  „Domnule, când văd cine se află în structurile de conducere, de administraţie, mă îngrozesc, îmi pun lacăt la gură. Cei mai mulţi sunt fie „foşti”, fie copiii ori rudele lor.”

  Nu sunt resentimentar, nici înrăit, sunt doar conştient de modul în care s-a ajuns aici, ştiu foarte bine de ce nu se poate produce schimbarea adevărată a României.

 11. Sibi Says:

  DUCE LA DOSARUL ALBASTRII

  http://pasareacetii.blogspot.com/search/label/Albastrii

 12. Lin cadavrul amiroase-a a crin… « Mihai Alexandrescu’s blog Says:

  […] P.S. Nu, nu sunt “pupimbăsist”, n-am fost niciodată. Iote dovada! […]

 13. VICTOR Says:

  Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu.

  Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu.

  Acuzat de omor

  -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu. Cazurile sociale nu prezentau interes pentru Spitalul TBC. -Medicul Lupu a refuzat sa efectueze controale pacientilor considerati cazuri sociale. Spunea ca oricum mor si ce conteaza un tigan in minus. Aceste cazuri mi se repartizau mie. Am fost nevoit sa apelez la colegii de alte specialiatti pentru a transfera acesti bolnavi la alte unitati spitalicesti pentru a primi tratament-, spune medicul concediat.

  Morga in salon

  O alta problema strigatoare la cer, afirma medicul Leoveanu, se refera la cazurile terminale sau la pacientii decedati care nu aveau acte de identitate. -Cadavrele era tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp de mai multe zile. Am vazut cu groaza cum un om slab ca batul se umfla ca un balon. Ca sa nu mai vorbim de miros si de focarul de infectie-.

  Personalul, redus la tacere

  Medicul spune ca intreg personalul este terorizat. -Toata lumea tace, desi multi stiu ce se intampla. Angajatii au fost obligati sa plateasca din banii lor costul examenului periodic. Proviziile de iarna ale medicului Lupu erau facute de bucataresele spitalului. De multe ori a luat muncitorii de la spital ca sa-i construiasca lui casa. Isi crestea porcii cu resturile de alimente de la spital. Prin tot spitalul se plimbau caini. Am fost la un pas sa iau paduchi. Spitalul a primit o amenda substantiala de la Sanepid, bani care au fost imputati personalului. Fiecarui angajat i s-au retinut din salariu 150.000 – 200.000 de lei-, a mai spus medicul.

  Externari preferentiale

  Spitalul din Sanpetru nu mai are de doi ani o ambulanta proprie. -Bolnavii isi duceau analizele cu masina personala. Si externarile se faceau preferenaial. Daca un bolnav era descoperit in stare de ebrietate, trebuia sa-l externezi. Mergeau apoi la medicul Lupu in dispensar, dadeau ceva si erau din nou internati. Medicul Lupu a efectuat mai multe garzi decat este legal. I-a obligat pe unii dintre colegi sa i le cedeze. Astfel putea lua doua salarii, desi incalca legea-, a mai spus medicul.

  Frig in saloane

  Desi exista o dispozitie de la Casa de Asigurari de Sanatate, bolnavii au fost lasati sa tremure de frig. -CNAS a dispus furnizarea de caldura de la inceputul lunii noiembrie, dar centrala termica a spitalului a fost pornita abia in 15 noiembrie, cu regim redus peste noapte. Bolnavii au inceput sa se planga, deoarece tuberculosii au mare nevoie de caldura. Cand am fost de garda, am cerut fochistului sa porneasca centrala pentru ca in saloane erau doar 17 grade-, povesteste medicul. Conducerea nu a facut nimic. Conducerea spitalului nu a luat nici o masura de remediere a problemelor. -L-am informat pe directorul Ciobanu, dar stia care este situatia. Mi-a spus ca asa este omul, nu are ce face. Apoi mi-a prezentat actul de concediere si mi-a spus ca de la 1 martie nu mai lucrez acolo-, afirma dr. Leoveanu.

  Scuze prin acuze

  Dr. Gheorghe Lupu spune ca intreaga poveste este o razbunare a dr. Leoveanu. -Din cauza lui am primit amenda de la DSP. A facut o sesizare si au venit in control chiar cand s-a terminat micul dejun si mesele nu erau inca sterse. Este adevarat ca amenda a fost platita din banii celor vinovati pentru asta-, a declarat ieri dr. Lupu.

  In privinta camerei mortuare, Dr. Lupu spune ca aceasta este dezinfectata dupa ce cadavrele sunt ridicate. Cat despre porcii despre care vorbea dr. Leoveanu, seful sectiei spune ca acestia sunt ai unor angajati care locuiesc in fostele cladiri ale spitalului. -Oamenii si-au facut gospodarie si isi mai cresc animale-, a explicat dr. Lupu.

  DISTRIBUIȚI Facebook Twitter
  Articolul precedent
  Leul, -impresionat- in continuare de cresterea euro
  Articolul următor
  Romanii cu identitate furata, condamnati pe nedrept in Occident
  ARTICOLE SIMILAREDE LA ACELAȘI AUTOR
  hotnews
  Actualitate
  Cristian Pantazi şi Dan Tăpălagă și-au dat demisia de la HotNews și lansează un site

  Actualitate
  ANI interpretează o decizie a Curții Constituționale
  alina bica
  Actualitate
  Judecătorii Înaltei Curți au constatat din poze că Bica are urme de ventuze și NU e în imposibilitate de deplasare
  7 COMENTARII
  adela 21:14, 29 octombrie 2017 at
  nu am cuvinte sa descriu ce am simtit vizavi de acest nemernic ,in 2015 la stejaris a murit un om datorita incapacitatii acestui nemernic, eu m-am dus disperata la el i-am dat bani ,dar nu a facut absolut nimic,am vorbit cu bolnavii din salon si asa am aflat ca are tarif ,sunt revoltata ,dar acest criminal in halat alb inca profeseaza .colegiul medicilor ce rol are ???? mi-aș dori din suflet ca toti cei care sau intersectat cu acest zis doctor să scrie,să încercăm să luăm atitudine.

  CORNEL 10:35, 30 octombrie 2017 at
  Este adevarat,perfect adevarat.Din Sanpetru LUPUL OILOR A AJUNS LA STEJERIS iar LEOVEANU IN SOMAJ.Era tupeist si spunea de la obraz”totul costa”

  Adela 12:55, 30 octombrie 2017 at
  Bună ziua doamna, îl cunosc foarte bine pe doctorul Leoveanu, nu pot să vă spun prea multe, dar ceea ce vreau să știți este că e bine, chiar foarte bine.

  NICU STOIAN 13:12, 31 octombrie 2017 at
  Da stiu episodul cand doctorul Leoveanu a fost dat afara si a doua zi LUPU SI ANGELA au venit foarte devreme pe sectie si ne-au avertizat ca vine in inspectie MINISTRA BARTOS datorita lui LEOVEANU si sa ii multumim lui.A spus daca suflati ceva zburati cu totii din spital si va las sa muriti ca pe niste caini.Avea un ton rusofon si metalic.Era turbat si nervos.Toata lumea tremura si el il calomnia pe Dr.Leoveanu.Amenda sanepidului era pentru cheful lui de aniversare si nu pentru curatenie.Tinuse o masa in”sala coloanelor”,iar noi am fost invoiti in sat sa nu fim prezenti.El l-a omorat si pe Cornel Florescu un gropar care nu avea de unde cotiza si nu i-a scos apa din plamani.Intr-o zi i-a spus se gaseste cine sa te ingroape si pe tine.Leo era turbat cand ne vedea beti.Nu tolera chestia asta.A luat in vara lui 2000 un bidon de cola,era foarte cald si am mers la dansul la cabinet.S-a incruntat si mi-a spus acum iesi afara.A venit cu bidonul in salon.A pus la toti din salon cola si a tinut de un pahar si pentru dansul,a baut aceasta cantitate din sticla de fata cu noi fara teama ca „sunt microbi”.Cand a iesit din salon a spus”e ultima data cand faceti asta.Eu nu sunt Dr.Lupu”Lupu facea conservele de iarna cu fetele de la bucatarie,iar fructele din livada erau numai pentru el la fel ca si ajutoarele care veneau pentru spital.Erau garzi in care nici nu urca pe sectie.Am muncit cu bolnavii mai zdraveni toata vara la casa lui din Sanpetru.Avea mare pica pe Leoveanu.Singura asistenta care era ok cu domnul Dr.Leoveanu era GABI BOTA si fetele de la bucatarie.

  FLORIN 18:36, 13 decembrie 2017 at
  Perspectiva etichetării reprezintă o schemă legitimă de analiză a proceselor sociale,colegiale si deontologice medicale care influenţează experienţa educaţională şi contribuţiile unor asemenea procese la succes sau eşec în formarea colegilor mai tineri,mai ales a viitorilor medici,,plasând cauzalitatea ultimă a succesului sau insuccesului nu în afara şcolii,facultatii si bunei cresteri ci examinând ceea ce se petrece în interiorul unei colectivitati din lumea medicala. Teoria etichetării atrage atenţia, de exemplu, asupra variatelor mecanisme evaluative (atât formale, cât şi informale) ce operează în şcoală, asupra modurilor în care şcolile alimentează şi sprijină asemenea mecanisme, asupra felului în care reacţionează studentii medicinisti, care sunt rezultatele în ceea ce priveşte interacţiunea interpersonală bazată pe modul în care aceste mecanisme 1-au evaluat pe fiecare dintre studenti şi cum. În timp, consecinţele faptului de a avea o anumită etichetă evaluativă influenţează opţiunile oferite unui doctor DICTATOR,INUMAN,PUS PE CAPATUIALA SI JAF.DE UNDE AI AVUT BANII GREI PENTRU CONACUL DIN SANPETRU.VA VENI O ZI CAND VEI PLATII NEMERNICIILE FACUTE DOCTORE LUPU GHEORGE TUDOR.

  FLORIN 19:12, 13 decembrie 2017 at
  Omul este un izvor de gânduri, de trăiri şi de sentimenteDE DURERE SI BOALA UNEORI NECRUTATOARE SI TERMINALA.. Nimeni nu a încercat să numere câte sentimente există în sufletul unui om in pragul mortii pentru că acestea nu se pot număra, căuta sau accesa, deoarece nimeni şi nimic nu au dreptul să le distrugă, umilească, mutileze şi şă-şi bată joc de ele.Doctorul LUPU GHEORGHE TUDOR,un venetic fara inima,si-a umilit colegul mai tanar si si-a calcat sfantul juramant a lui HIPOCRATE CARE POATE NU SE DEPUNE IN BASARABIA.
  Nimeni nu are dreptul să se joace cu ele, cu vorbele şi cu tot ce ar distruge acest izvor curat… ”sentimentul sufletesc”, mai ales când este al aproapelui tău, deoarece acestea sunt lucruri care dor şi dor foarte tare, iar cicatricile rămase sunt ireparabile; pentru totdeauna, lasă sechele şi traume. Distrugerea sentimentală a unui om, a celui drag şi apropiat este aidoma unei ”condamnări la moarte”, o condamnare înceată, dar foarte sigură, iar esenţa vieţii ar fi liniştea şi împlinirea sufletească.
  OARE ACEST DOCTOR LUPU CU UNTERIBIL CONAC AVEA SUFLET?

  UN GRUP DE FOSTI BOLNAVI CARE MAI TRAIM 14:15, 19 decembrie 2017 at
  Se cade sa spunem LA MULTI ANI DOMNULUI DOCTOR LEOVEANU T.IONUT HORIA!Lui Lupisor ce sa ii putem ura:un alt si nou conac,garzi sau zgarzi suficient de multe,o armata de slugi care sa aiba grija de VILA-CONAC,baietii in posturi cheie cu bani multi,spalati sa nu se infesteze de TBC,ajutoare daca mai vine prin tara Domnul Valentin,gratare pe Lempes!Ne cerem scuze dragul si iubitul nostru Domn Doctor IONUT HORIA T.LEOVEANU ca am fost atat de rezervati si saraci in urari dar domnia dumneavoastra oricum erati doctorul saracilor si erati multumit si asa……Principalul LUCRU ESTE SA NE FITI SANATOS SI MAI URCATI PRIN STEJERIS SI/SAU SANPETRU caci vorba ceea romaneasca”nu mor caii cand vor cainii”,inca suntem suficienti care sa va aparam!Cu drag sa va bucurati de viata,de ziua de maine si sa ramaneti acelasi om milos,ajutator,saritor si sufletist.Va meritati meseria aleasa si nu mai plecati urechea la ce spun tot felul de fraieri si cozi de topor(slugi,slujitori,vistiernici si alte specimene obisnuiti sa pupe dosul dar nu al mainii…..)

  Comments are closed.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: