Despre ipocrizia „iubitorilor de animale”

–    şi despre ce ar putea face primarul Tudor Pendiuc –

Dacă ar exista un Everest al ipocriziei, „apărătorii drepturilor animalelor” ar ocupa, în mod greţos, vârful.

Aşa zişii „iubitori de animale” pledează umed pentru rămânerea câinilor maidanezi în spaţiul urban, eludând cele mai sinistre evidenţe. În România europeană a secolului XXI, sute de mii de patrupede se c..ă şi se p..ă de câteva ori pe zi pe unde apucă, muşcă sute de cetăţeni care se duc speriaţi să-şi facă antitetanosul şi apoi sunt înştiinţaţi sec că spitalele nu sunt dotate cu Verorab (a se verifica registrele spitalelor), provoacă accidente rutiere grave, asigură proliferarea turbării, a hepatitei şi a altor boli, se hrănesc din gunoaie drept care sunt pline de viermi intestinali sau terorizează, pur şi simplu, pietonii. Am văzut copii muşcaţi, bătrâni muşcaţi şi câini stricaţi la burtă care vomitau verde lângă farmacii de cartier.

Pe mine nu mă interesează dacă, în urma celor scrise, felurite dudui înlăcrimate de dragoste canină mă vor taxa drept crud sau mitocan. Este preţul pe care îl plătesc menţinându-mă în sfera raţiunii, de unde lucrurile se văd aşa cum sunt: neplăcute. „Drepturile animalelor” în România sunt fix cele descrise mai sus.

Nu vreau să filosofez: e limpede că nu acorzi niciun „drept” animalelor, lăsându-le să transforme oraşele în junglă. Şi nu dai dovadă de „dragoste de animale”, invocând-o pe zeiţa-smochină, Brigitte Bardot.

Problema se poate rezolva, din punctul meu de vedere, urmând un principiu de bun simţ. Orice individ care pretinde că iubeşte animalele să înfieze orice câine care ar putea fi eutanasiat. Să-l ia acasă, să-i facă analizele medicale, să-l îngrijească, să-l întreţină. Sau – dacă nu-şi poate asuma responsabilitatea – să accepte, fără comentarii, eutanasierea.

Tudor Pendiuc are două variante de lucru.

Prima, fantezistă, dar eficientă. Tudor Pendiuc ştie că nu poate eutanasia miile de câini piteşteni, fiindcă vin duduile înlăcrimate de dragoste canină şi încep să plângă. Dar mai ştie un lucru: o fi ilegal să eliberezi animale pe domeniul public, însă e legal să le capturezi. Atunci Tudor Pendiuc poate să comande nişte cuşti mari în care să bage toţi câinii şi să depună cuştile în curtea „Protecţiei Animalelor”. Iubiţi animalele? Perfect. Uite animale, iubiţi-le! Dar să nu îndrăzniţi să le eliberaţi pe domeniul public – fiindcă este ilegal. Şi să vedeţi atunci ipocriţii de la „Protecţia animalelor” cum vor lăsa câinii să moară de foame… Şi vor deveni chiar ei autorii eutanasiei.

A doua, realistă şi realizabilă. Tudor Pendiuc să se alieze cu primarul Craiovei, Solomon. Dacă Tudor Pendiuc s-a luat după Solomon când a făcut fântâna aia cântătoare de 1 milion de euro, să se ia şi acum. Solomon a propus parlamentarilor de Dolj să schimbe legea, astfel încât câinii să poate fi eutanasiaţi. Da, dom’ne, aceşti 10.000 de câini sunt vagabonzi. Îi ia cineva acasă? Nu. Atunci, injecţia letală, civilizat, fără dureri, igienic. Parlamentarii de Argeş (convocaţi de Pendiuc) împreună cu cei de Dolj (convocaţi de Solomon), se pot alia în privinţa unei legi al cărei principiu să fie: „orice câine care nu este înfiat este un câine eutanasiat.” Abia atunci o să vedem cine este cu-adevărat iubitor de animale – şi cine nu. (Ca să nu mai spun ce afacere profitabilă se poate face cu injecţii letale şi ulterior ce fabrici prospere de săpun şi de mănuşi!)

Până atunci, băltim în ipocrizia dragostei lipsite de responsabilităţi. Aştept replicile duduilor înlăcrimate, al falşilor iubitori de câini şi, în general, al inconştienţilor cu opinii.

Etichete:

13 răspunsuri to “Despre ipocrizia „iubitorilor de animale””

 1. Cristi Says:

  Iar te muşcă, bre, maidanezu scării? Dacă esti negru la inima si nu-i arunci măcar un coltuc de pîine… 🙂

 2. Mişu Says:

  CRISTI: trebe să păstrez imaginea omului revoltat, de albert camus 🙂

 3. Adrian Enache Says:

  Parcă prin alte ţări câinii ridicaţi de pe stradă sunt eutanasiaţi fără comentarii şi excepţii dacă nu-i revendică nimeni într-o săptămână. Cred că de acolo vin unii dintre cei care ne învaţă pe noi că sărmanele animale nu fac rău nimănui şi că suntem nişte sălbatici pentru că nu le vrem pe străzi. Zilele trecute am văzut cum au sărit iubitorii de animale din Bucureşti să dezgroape câinii de la Glina din zăpadă. Sunt curios câţi dintre ei au dat cu lopeţile şi pe trotuarul din faţa blocului şi câţi au stat şi au înjurat autorităţile pentru că nu le fac curat în bătătură…

 4. Mişu Says:

  ADRIAN ENACHE: Să ştii că eu nu pledez cu inima împăcată pentru eutanasie. Dar asta e soluţia…

 5. jocker12 Says:

  Imi pare rau, dar nu ai dreptate shi imaginea de om revoltat te asheaza pe pozitzia de aparator al banditzilor din administratzie, care fura permanent in loc sa rezolve problemele oamenilor shi ale animalelor.

  Exista solutzii pe care occidentalii le pot aplica oricind, insa incapatzinarea celor responsabili din romania shi dorintza lor de a NU rezolva astfel de situatzii, impinge totul catre limite ale caror victime sint oamenii shi animalele in egala masura.

  Odata rezolvate astfel probleme, cei din administratzie nu vor mai primi nici un fel de finantzare din occident, iar ei nu vor mai avea ce sa fure.

  E mult de vorbit, insa primul nume care sta in virful Everestului ipocriziei este Pendiuc shi nicidecum cei care lupta pentru drepturile animalelor.

 6. Mihai Alexandrescu Says:

  JOCKER 12: Aş vrea să n-am dreptate şi aş vrea să nu fi fost niciodată nevoit să scriu toate astea. Crezi că mie nu mi-ar plăcea să văd problemele rezolvate în mod decent? Însă, Jockere, nu ştiu când ai fost ultima dată în Piteşti… E nenorocire. Niciodată n-au fost atâţia câini, niciodată n-au fost aşa agresivi. Iar la Biobaza de la Smeura sunt încă 3500 pe care nu mai au cu ce să-i hrănească. (Se ocupa o nemţoaică, Ute Langenkamp.) În fine, poate am exagerat eu… Dar… N-am mai povestit pe blog, acum o lună m-a muşcat un maidanez. Ei bine, nici vaccin antirabic nu au spitalele (Verorab se cheamă). Noroc că maidanezul e teritorializat în zonă şi îl am sub control: slavă Domnului, nu pare turbat 🙂

 7. jocker12 Says:

  tzi-am scris ca frustrarea nu e a ta… este provocata de impotentza administratziei…. creiere bolnave de blenoragie….
  vor sa tzina oamenii prinshi in probleme, dupa ce au vazut ca europa ajuta shi da bani pentru rezolvarea acestora….
  de fapt asta este shi supararea Brigittei Bardot….
  Exemplu…. De ce nu sint drumuri in rom?
  nu sint fonduri? ma faci sa rid….
  se fura mult prea mult…. se cer zeci de shpagi… dispar fondurile acordate de occident…
  la fel s-a intimplat shi se intimpla cu saracii. shomerii, micii intreprinzatori sau afacerishti..whatever, copii bolnavi sau cei de pe strada sau construirea de locuintze….

  politicienii shi cei din administratzie fura…. occidentalii s-au prins shi in curind vor trece la sanctziuni… iar oamenii nevinovatzi vor suferi….

  la fel este cu maidanezii… asha cum a fost cu copii din orfelinate… acelashi tratament din partea autoritatzilor romane… aceeashi reactzie din partea occidentului…

  nu e greu sa distingi ca romanii au evoluat POATE, doar pe hirtie…. ca in rest sint la fel de salbatici….

  shi inca ceva… atita timp cit romania se zbate in primitivism, chiar nu intzeleg cum exista tupeul sa-i critici pe cei care vor sa te ajute….

  daca sint ciini multzi pe strada este vina lui pendiuc.. cum s-au curatzat strazile? e clar ca cineva nu e consecvent…. trebuie sa ai oameni care sa culeaga animalele de pe strada la fiecare 2-3 luni…. insa pe pendiuc il doare in mesha de pe frunte….. ca sa nu zic nimic de cealalta mesha….

  va da cu tifla la totzi, iar voi sintetzi mushcatzi de ciinii bolnavi…. nu sint medicamente in spital? e tot vina maidanezilor?

  imagineazatzi ca Bardot ar fi spus ca e oripilata de salbaticia cu care sint tratazi ciinii …. shi oamenii…. erai multzumit ca shi-a dus fraza pina la capat? sau romanii au nevoie de o para malaiatza pentru care trebuie sa vina vreun francez, neamtz, englez sau american sa le deschida gurile, ca altfel le-ar fi tzestele pline de cucuie….?

  hai mah mihai…. de ce nu ii facetzi cadou lui pendiuc un ciine turbat luat de pe strada? il bagatzi intr-o cutie shi ii cintatzi „la multzi ani!”,iar apoi suflatzi in luminarea de pe coliva primariei (cu fintina ce cinta ca o flashneta beteaga)….

 8. jocker12 Says:

  cu copiii din orfelinate….

 9. literelibere Says:

  Mishu si pe mine ma agaseaza ingrozitor cainii vagabonzi. am ajuns sa-mi schimb rutele catre supermarket sau catre cafenea din cauza unor caini agresivi.

  dar, ma gandesc ca noi, oamenii, avem o responsabilitate fata de caine, o rasa pe care am creat-o inhibandu-i instinctele cu care ar fi putut trai liber in padure. nu e vina lor, ei nu sunt responsabili de ce li se intampla.

 10. Mişu Says:

  LITERE LIBERE: N-avem nicio responsabilitate. Hai să-i facem săpun şi mănuşi 🙂

 11. jocker12 Says:

  se vede treaba ca nu numai oamenii shi ciinii sint in pericol in romania

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/8511836.stm

  pina shi leii din jungla se topesc de atita dragoste shi ingrijire….

 12. jorjet Says:

  Groaznic tot ce spuneti…Iubesc animalele, de aceea am la cele trei proprietati ale mele 9 catei , 6 pisici, 4 zebrute si sper sa ma opresc aici.Toate animalele sunt sterilizate/castrate, deci nu contribui cu nimic la numarul extrem de mare de animale cu sau fara stapin.
  Da , le iubesc…si da, din pacate nici eu nu vad acum alta solutie. Prefer sa nu le vad pe strada decit sa le vad ranite, infometate, terorizate…pentru ca nici un ciine nu ataca fara motiv.

 13. Mişu Says:

  JOCKER 12: Bine, eu mă mir cum naiba nu evadează animalele sălbatice din grădinile zoo româneşti 🙂 Că la cum sunt închise…

  JORJET: Şi eu sunt iubitor de animale. Şi tocmai fiindcă le iubesc le vreau hrănite, spălate şi îngrijite. Sau eutanasiate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: