Dennis Deletant – Aliatul uitat al lui Hitler

Un studiu care ar putea fi edificator în privinţa Mareşalului Ion Antonescu. Dar pot românii să-şi depăşească prejudecăţile? Indiferent cum l-ar privi pe Mareşal, românii trebuie să înţeleagă că patriotismul nu-ţi şterge păcatele (crimele).

Apropos de patriotism, însuşi Hitler a simţit nevoia să-l descrie pe Antonescu drept „cel mai fanatic avocat al unui popor” – al poporului român, fireşte – din cauza faptului că Antonescu îl bătea şi câte două ore la cap în legătură cu Dictatul de la Viena sau în legătură cu Basarabia şi Bucovina. În zilele noastre, când „democraţia” nu mai înseamnă „iudeocraţie„, cum se exprima Antonescu, poate că cei 290.000 de evrei morţi în timpul regimului său dictatorial ar putea da de gândit generaţiilor mai tinere: nu suntem străini de Holocaust. Scriu asta, nu fiindcă nu s-ar şti, ci fiindcă unii tineri pot cădea în eroarea adoraţiei, fără să vadă adevărul întreg.

Cartea lui Deletant merită citită în special de către cei care, manipulaţi de mass-media, cred că ceea ce se întâmplă acum în politica românească este o premieră absolută, mai ales în privinţa mult clamatei corupţii, a mult blamatei oligarhii etc. Când, de fapt, şi în trecut…

…”Corupţia instituţionalizată era completată de o varietate locală. În trecut, stăpânirea exploatatoare a domnilor străini în Ţara Românească şi Moldova din secolul XVIII şi începutul secolului XIX cotribuise deja la crearea unei culturi în rândul elitei dominante în care rapacitatea era socotită o dovadă a dexterităţii şi isteţimii şi, de aceea, coruperea principiilor devenise atotstăpânitoare. Această cultură fusese asimilată de mica clasă medie a funcţionărimii care se bizuia pe remuneraţii neoficiale sub formă de bacşişuri ce-i suplimentau salariul insuficient. Nu exista o clasă mijlocie autohtonă care să acţioneze ca o frână în calea elitei…

Ca şi acum. Poate v-am tentat să căutaţi şi să citiţi cartea…

Reclame

Etichete: ,

17 răspunsuri to “Dennis Deletant – Aliatul uitat al lui Hitler”

 1. Dan Badea Says:

  Desi sunt un ,,fan” al lui Antonescu, sunt perfect de acord ca, din pacate, tara noastra fost partasa la crimele naziste. In schimb, cifra asta de de 290 de mii de ji.., pardon, evrei morti, e mult umflata de fundatii ,,umaniste” gen ellie wiesel sau george soros, care spera, in continuare, sa mai obtina noi despagubiri de la statul roman. Chiar si istoricii israelieni recunosc ca, in WWII, pe teritoriul administrativ al statului roman (nu in NV Ardealului sau in Bucovina, care erau controlate de maghiari, respectiv sovietici), au avut de suferit nici 20.000 de evrei, adica vreo 7%, din cifra vehiculata de Penis Diletant. Ca un pasionat al istoriei, precizez ca statul roman i-a despagubit pe evrei de vreo 3 ori: in 1948, dupa fondarea statului Israel, in 1993, basca niste zeci de milioane de euro dupa 2000. Daca mai punem la socoteala si dobanzile pe care romanasii nostri, afectati si de nazism, si de comunism, si de democratia iliesciano-basesciana, le-au platit si le platesc bancilor cu capital ,,international”, rezulta ca ovreii si-au cam scos parleala.

 2. jocker12 Says:

  nu shtiu daca autorul mentzioneaza episodul Odessa… daca nu..http://docs.google.com/viewer?url=http://www.history-cluj.ro/Istorie/anuare/AnuarBaritHistorica2008/20%2520OttmarTrasca.pdf

  e cam shocant, insa merita citit pina la sfirshit…. Antonescu, alt roman care poate fi ushor acuzat de genocid…

 3. jocker12 Says:

  http://docs.google.com/viewer?url=http://www.history-cluj.ro/Istorie/anuare/AnuarBaritHistorica2008/20%2520OttmarTrasca.pdf

 4. Mişu Says:

  DAN BADEA: Mă feresc să cad în adoraţie, la fel cum mă feresc să fiu „fan”. În privinţa lui Antonescu încă am nevoie de timp de gândire, recunosc că nu sunt edificat… Mi-e greu să pun o ştampilă de genul „bun” sau „rau”. O singură remarcă am la ceea ce spui: dobânzile pe care la plătesc românii… 🙂 Ştii de ce nu plătesc eu dobânzi? Pentru că n-am angajat credite. Dobânda este problema celui care a angajat un credit mult prea mare pentru posibilităţile lui: exemplul clasic cu românul care stă la bloc şi are BMW sub balcon 🙂 Evreii ştiu să facă comerţ, nu-ţi vâră creditul cu forţa în viaţă, dar te întreb – şi răspunde-mi sincer – cine, pentru Dumnezeu, te obligă să cumperi de la ei? Şi, mai ales, de ce nu ştim să facem şi noi ce fac ei? Să fie incompetenţă? Întrebarea e retorică – românii strălucesc prin incompetenţă – şi mai ales prin lipsa de solidaritate, inexistentă la evrei. Cât despre Holocaust, nu 20.000, cum spui, ci un singur om să fi suferit din cauze politice – sau rasiale – şi tot este o imensă nedreptate. Ura de rasă este astăzi un imens primitivism.

  JOCKER: La Odesa au fost masacraţi, fără discernământ 20.000 de evrei. Şi nu a fost numai Odesa, a fost şi pogromul de la Iaşi (vreo 4000 de morţi). Antonescu spunea cuvinte de genul „evreii sunt Satana” – cam iraţional pentru un lider militar.

  În fine, nu vreau să isc eu o polemică. Sunt oameni care se pricep mult mai bine decât mine la istorie. Eu – cum am spus – mai meditez.

 5. jocker12 Says:

  despagubiri se refera la despagubiri de razboi Mihai…. nu are legatura cu ceva cumparat de la populatzia vreiasca….
  sint sigur ca intzelegi la ce ma refer shi nu mai insist cu amanunte…

  Cind vei intzelege cine a for Antonescu o sa te linishteshti… romanii nu au pierdut nimic…. a fost un criminal omorit de altzi criminali… oricum romania nu avea nici o shansa prinsa la mijloc intre Hitler shi Stalin… ia exemplul Poloniei…. impartzita de rushi shi germani, sprijinita de vest (englezii chiar au intrat in razboi din cauza ca trupele germane intrasera in polonia), a fost abandonata lui stalin…. ce vrei mai mult….. polonezii au fost aliatzi cu cine a trebuit, cu cei care au cishtigat razboiul… shi tot s-a ales praful…. ba au suferit mai tare decit romanii….

 6. jocker12 Says:

  iar ce s-a intimplat la odessa a fost esclusiv din ordinul direct al lui antonescu…..

 7. jocker12 Says:

  exclusiv….

 8. Dan Badea Says:

  @Jocker12: In 1940, dupa ce trupele romanesti au parasit Basarabia, in urma pactului Molotov-Ribberntrop, semnat cateva luni inainte, populatia kazara de rit mozaic (impropriu spus evrei, astia erau o populatie turca, doar religia era mozaica; de altfel, in prezent, cam 80% dintre evrei sunt de origine kazara, urmasii evreilor din antichitate fiind in minoritate, actualmente, chiar si in israel) a tras in soldatii romani aflati in retragere. Cu doua ecenii inainte, kazarii au fost singurii minoritari care s-au impotrivit unirii, atat impotriva celei a basarabiei cu romania, cat si celei cu transilvania, care a avut loc opt luni mai tarziu. In 1941, dupa ce armatele germano-romane au ocupat vestul urss, kazarii au aruncat in aer comandamentul armatei romane de la odessa, omorand cateva sute de romani, majoritatea ofiteri superiori. Nu e de mirare, deci, ca, ra randul lor, dupa legile razboiului de atunci, si romanii s-au razbunat, ucigand cateva mii de kazari (termenul popular este jidan, dar atribuit kazarilor, nu evreilor originari, care, dupa cum am mentionat, nu au treaba cu populatia de rit mozaic care traia odinioara in estul europei). Si americanii se razbuna, in prezent, la fel… Razboiul e razboi, daca nu s-ar traduce prin soldati morti si victime colaterale nu s-ar mai numi rasbel.

 9. jocker12 Says:

  ulimele referiri ale documantelor istorice cu privire la khazari, dateaza din perioada secolelor XII – XIII…
  apoi povestea despre convertirea lor la iudaism – conform surselor istorice – pare sa fie foarte controversata, respinsa chiar de multzi dintre istoricii care au studiat aceasta teorie in detaliu… printre altele s-a ajuns pina la teste ADN, in vederea stabilirii daca grupurile de cromozomi ale khazarilor se asemanau cu cromozomii populatziilor de origine iudaica… shi tot nimic…
  mai multe amanunte in engleza…sorry… la
  http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

  mihai, imi pare rau ca am schimbat subiectul…. antonescu

 10. Mihai Alexandrescu Says:

  JOCKER 12: Nicio problemă, am scris despre Antonescu fiindcă respectiva carte îl pune într-o anumită lumină şi sunt curios să văd cum îl percep alţi oameni, mai ales oamenii tineri.

  Subiectul khazarilor mă interesează şi pe mine, de fapt m-a interesat mai demult, apoi… l-am dat uitării. Acum este interesant că acest subiect vine în discuţie. Am să citesc, în perioada următoare, despre khazari şi… mi-amintesc acum despre o carte pe care am citit-o cândva cu multă plăcere, “Dicţionarul Khazar”, scrisă de Milorad Pavic, un sârb. Dar era mai degrabă… o lucrare fantezistă, nimic edificator despre acest neam.

 11. SIBI Says:

  Exista tradusa in romaneshte cartea Al treisprezecelea trib- Khazarii, de Arthur Koestler.

  „Imparatul bizantin si istoric, Constantin Porphirogenet ( 913-959) a inregistrat intr-un tratat privind protocolul curtii ca scrisorile trimise Papei de la Roma si in acelasi mod cele ale imparatului de Occident, aveau o pecete din aur valorand doua monezi agatate de el, in timp ce mesajele regelui khazarilor aveau o pecete cu trei monezi. Altfel spus, a fost clar inteles ca, khazarii erau mai puternici decat Imparatul de Occident sau Papa.” Citat dintr/o lucrare a istoricului Marian Deaconu.

 12. jocker12 Says:

  tinerii? pai cu ceva timp in urma, un ziar local – unde scriu editoriale persoane cu tencuiala pe figura shi motociclishtii, ce-i drept – il declara cel mai …. nu imi amintesc exact … vestit?, iubit?, faimos?…. in fine… favoritul argeshenilor….
  nu shtiu cit de exacta era acea statistica… considerind ca acolo la subsol, adam shi eva presei argeshene au ingropat de mult marul discordiei…. insa numai ideea ca Antonescu este regretat de plebe, te face sa … transpiri in celula….
  ce viitor ashteptzi tu in comunitatea aia?

 13. Dan Badea Says:

  Jockere, ce ai cu motociclistii? Te anunt ca pe foarte multi dintre bikerii pitesteni ii cunosc. Multi dintre ei, ca si mine, cunosc istoria din carti, nu se duc repede la wikipedia sa caute informatii despre khazari, asa cum facea cineva 😛

 14. jocker12 Says:

  sint multe pagini de web care dau informatzii despre populatzia khazara..
  http://www.khazaria.com/
  http://www.britam.org/khazars.html
  http://www.sullivan-county.com/identity/khazars.htm
  http://www.imninalu.net/Khazars.htm

  iar cartzi…
  http://www.powells.com/biblio?isbn=9780679727545
  http://www.amazon.com/Thirteenth-Tribe-Art…r/dp/0394402847

  Insa niciuna dintre surse nu asheaza khazarii in secolul XX, impushcind soldatzi romani (shi cred ca shi germani) aflatzi in lupta….
  sediul comandamentului german din Odessa fusese minat de armata sovietica – procedeu practicat in mod frecvent – in momentul retragerii din fatza trupelor care intrau in orash.
  Episodul este amintit shi de istorigul Neagu Djuvara intr-un interviu acordat recent Evenimentului Z

 15. jocker12 Says:

  nu e numai wikipedia….

  http://www.khazaria.com/

  http://www.britam.org/khazars.html

  http://www.sullivan-county.com/identity/khazars.htm

  shi un timeline la

  http://www.google.com/search?q=khazars&hl=en&sa=X&tbo=p&tbs=tl:1,tl_num:20&ei=3utXS5b1DZCINuD4pNUE&oi=timeline_navigation_bar&ct=timeline-navbar&cd=1&ved=0CDwQywEoAg

  nu exista nici o sursa, sau vreun document care sa mentzioneze Khazarii in secolul XX….

  aici cred ca a fost finalul…..
  „1016 AD – „Unfortunately, in 1016 CE, the Russians, with the help of Byzantium, crushed the Khazar kingdom and brought it to a close. What happened to all the Khazar Jews, both the descendants of the converts and the settlers, is shrouded in mystery.”

  cu motociclishtii detectivi care scriu editoriale la subsol ? hmmmm
  din respect pentru mine, pentru voi, pentru mihai shi pentru restul de cititori, prefer sa nu schimbam subiectul, compromitzind iremediabil acest loc de spirit, cu o discutzie despre oportunismul de peshtera….

 16. http://guardadelferro.blogspot.com/ Says:

  Deletant nu are NICI UN DREPT MORAL sa vorbeasca de poporul roman,si mai ales IN NUMELE poporului roman.

 17. Vasile Zarnescu Says:

  Acest Pennys Deletant nu este şi el, cumva, de origine khazară, adică niţel cam jidan?! Că, după moacă, aşa pare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: