Tataie o ia pe coajă la nivel regional

Un articol foarte interesant în „Arena Vâlceană„. Iată un paragraf:

Păcat că domnul George Smeoreanu nu a avut timp să-şi facă meseria ca la carte şi s-a rezumat la statutul de „ziarist bun doar de gură”. Dacă şi-ar fi luat în serios rolul, ar fi aflat, spre exemplu, cum şi la ce preţuri a achiziţionat Ion Matei spaţiile şi terenurile din zona Troianu, ce tunuri a dat pe platforma industrială, câte miliarde a supt de la CET Govora şi multe altele. După părerea noastră, un adevărat senior al presei ar fi pus întrebări mult mai interesante în emisiunea cu pricina, iar ţinta nu trebuia să fim noi, ziariştii ăştia tineri şi naivi, cum ne vede el, dar care au curajul de a spune lucrurilor pe nume, arătând faţa reală a unor dalmaţieni din mediul politico-economic.

Şi în Curierul de Râmnic… (Aici nu ştim despre cine este vorba… 🙂 )

Luni seara, în emisiunea sa, Neica Nimeni (sau, dacă vreti, „inginerul de ziare” – ce-mi place catalogarea asta, expresie a frustrării altui no name de renume judeţean!), s-a întâmplat ceva de râs. Invitat era un tip deştept, cu mult mai deştept decât moderatorul. Fusese chemat acolo în calitatea sa de realizator şi proprietar al portalului www.e-ziare.ro.  Printre altele, a fost întrebat insinuant – cu aluzie la Curierul de Râmnic, evident – dacă mesajele postate de cititori pe forumurile ziarelor  trebuie cenzurate. Invitatul a zis că webmasterul trebuie să exercite, desigur, un control asupra mesajelor, să nu fie postate dintre cele care instigă la ură rasială, contravin legii şi bunelor moravuri, conţin obscenităţi etc.
Să vedeţi ce mi s-a întâmplat! – a zis Neica Nimeni. L-am avut invitat aici pe primarul Gutău şi, pentru că am aplicat prezumpţia de nevinovăţie, mi-am furat-o de la Curierul de Râmnic, altfel un ziar profesionist, bun ca format… etc. etc.
Pe scurt, Neica Nimeni tocmai pregătise terenul pentru ca invitatul să muşte momeala şi să spună un  „daaa!” slugarnic (eventual făcând şi „un gest cu mâna, respectuos”).
Prezumţia asta de nevinovăţie nu trebuie să o luăm aşa, ca la talibani!” – i-a dat invitatul cu deontologia în cap moderatorului -, adăugând că primarii şi aleşii, în general, când îşi asumă avantajele unor funcţii publice, sunt obligaţi să-şi asume şi probabilitatea de a şi-o fura imediat ce dau de bănuit. Mă rog, asta era ideea…

Reclame

Etichete:

7 răspunsuri to “Tataie o ia pe coajă la nivel regional”

 1. Mar Says:

  am observat de ceva timp ‘lupta jurnalistilor locali online’ …
  tataitza reactioneaza previzibil, stilul sau de oltean-cocalar (elocventa fiind faza cu ‘fara realizari, fara casa sau masina’ … pff) imi demonstreaza din nou cat de superficial gandeste si ca n-a citit prea mult la viata lui .
  acum nu inteleg de ce tu ii dai apa la moara continuand galsheava asta…

  take a break…
  fighting on the internet is like running in the special olympics.. even if you win you’re still retarded.

 2. jocker12 Says:

  mihai tu eshti masochist…..spuneai ca nu mai conteaza ca pe vremuri….

  tu te gindeshti ca el are doua variante…..sa izti raspunda shi iar o luatzi de la inceput, sau sa te ignore shi te face de 2 lei….
  cum ar fi sa descoperi ce face deshtept?….ca nu e chiar nebun de tot….sa ii ignori defectele, ca tot muritor e shi el, ca fiecare muritor, shi sa nu ma faci sa scriu ceea ce tocmai scriu…..?
  sa zicem ca il pui la pamint, ca se lasa de emisiuni, de ziare, de cartzi, de blog, de injuraturi…..asta te va face sa te simtzi mai rotund? sau daca ii dai cu ciomagul la talpa (ca in videourile ale din irak) shi il vezi ca urla ca din gura de sharpe, crezi ca vei dormi mai linishtit in noptzile cu luna plina?

  potzi mai mult ca el, dar shi el shtie ca eshti o piatra tare….cum ar fi un armistitziu? tu cu vinul tau unde vrei tu, cu ai tai, in linishte, el…..indiferent unde, indiferent cum…..

  respect mah shi nu-tzi consuma energiile aiurea….

  nu vreau sa fac pe filozoful, dar am trecut shi eu prin asta….eram catir incapatzinat, pina cind, obosit, nu shtiu cum s-a intimplat, mi-am impus sa uit de orgoliu, m-am simtzit prea vinovat……shi culmea…..am vrut pentru citeva saptamini, sa imi asum un eventual eshec. Spre surprinderea mea, am primit o reactzie diferita de ce ma ashteptam….am inceput sa fiu „nice”, „jigodiile” au inceput sa fie „nice”……nu glumesc…..cred ca le-am produs o surpriza la inceput, dar cind s-au convins ca nu era pacaleala, mi-am dat seama cit de bou fusesem pentru mult prea mult timp……ideea e ca am fost eu ala care sa iau riscul pe circa mea…..am zis – pierd, nu-i nimic, nu e nici prima nici ultima oara in viatza -……..ca atunci cind am inceput sa-l citesc pe alexandrescu

  americanul are o expresie excelenta pentru atitudinea ta de acum – move on …… it’s not worth it …… shi in 2-3 ani sa imi spui mie iar ca sint prostul satului ….. hehehehehehe …..daca nu vei bea un muscat fericit ca te-ai oprit din cearta asta de gradinitza….

  uite….iar un comentariu interminabil …… de data asta pentru nimic…..sorry man

 3. Misu Says:

  JOCKER 12 si MARI : Presa este, printre altele, un joc al imaginii. Este ca sala oglinzilor care formează şi deformează. Dacă cineva te pune într-o oglindă care schimonoseşte şi te arată lumii, omeneşte vorbind, nu poţi rămâne indiferent.

  În plus, recunosc un lucru, ca defect al meu: sunt tânăr, am 32 de dinţi, cum spunea Alexis Zorba, este posibil să-mi placă şi mie să muşc.

  Dacă, uneori, vă intrigă articolele astea – şi dacă aşteptaţi să citiţi alte lucruri aici – vă spun că astfel de polemici le port destul de rar şi doar la nevoie, lucru pe care, de altfel, îl ştiţi.

  Dar zău că nu pot să mă abţin şi să-l iert pe un nebun căruia nu i-am spus nici dă-te mai încolo până să înceapă acest tembel scandal. Să înceteze el primul, că e mai bătrân!

 4. jocker12 Says:

  asha cum am spus in cazul lui, repet shi in cazul tau…argumentul virstei este copilaresc….
  altfel, tu eshti LIBER sa postezi ce vrei tu aici….numai ca eu incercam sa itzi scriu, ca dupa parerea mea, tu ai valoare sa mergi inainte, nu sa te opreshti la coltz de strada sa te certzi cu fiecare trecator….
  in viatza potzi alege….ca in MATRIX…pastila roshie sau pastila albastra….bun sau rau….adevar sau minciuna…..inainte sau inapoi….lumina sau intuneric…..
  ce zici?

 5. 24 Says:

  „Batranul edec al presei comuniste valcene, Gheorghe Smeoreanu, autorul celebrelor versuri „Mi-e dor de o sedinta de partid”, explica intr-o profunda si sincera marturisire istoria esecurilor sale din presa valceana si din cea argeseana.

  Ca si cand s-ar fi pregatit de un razboi foarte mare, in care ar fi urmat sa i se scoata pe nas toate aceste esecuri, Smeoreanu musca primul si sare ca un viezure la testicolele dusmanilor nevazuti. Gheorghe stie bine de ce. In olita cu Gheorghe, a existentei sale jurnalistice, s-au amestecat, rand pe rand, faptele minunate, putine, cu faptele reprobabile, unele dintre acestea chiar josnice.

  Incepem astazi nici macar unui studiu de caz, e de la sine inteles de ce: Gheorghe al nostru vrea sa demonstreze ca nimeni nu le are ca el. De mari. El face un ziar pe trei judete, intitulat „Criterii Politice”. Pe trei judete? Sa fim seriosi… ” Mai mult pe http://www.24deminute.ro/artic_det.asp?a=3734

 6. 24 Says:

  “Batranul edec al presei comuniste valcene, Gheorghe Smeoreanu, autorul celebrelor versuri “Mi-e dor de o sedinta de partid”, explica intr-o profunda si sincera marturisire istoria esecurilor sale din presa valceana si din cea argeseana.

  Ca si cand s-ar fi pregatit de un razboi foarte mare, in care ar fi urmat sa i se scoata pe nas toate aceste esecuri, Smeoreanu musca primul si sare ca un viezure la testicolele dusmanilor nevazuti. Gheorghe stie bine de ce. In olita cu Gheorghe, a existentei sale jurnalistice, s-au amestecat, rand pe rand, faptele minunate, putine, cu faptele reprobabile, unele dintre acestea chiar josnice.

  Incepem astazi nici macar unui studiu de caz, e de la sine inteles de ce: Gheorghe al nostru vrea sa demonstreze ca nimeni nu le are ca el. De mari. El face un ziar pe trei judete, intitulat “Criterii Politice”. Pe trei judete? Sa fim seriosi… ” Mai mult pe http://www.24deminute.ro

 7. bunicu' Says:

  Observ, de departe, ca indiferent cit de porniti ati fi voi toti impotriva acestui pervers „duh rau” lipsit de scrupule si de morala, de cel mai elementar bun simt etc., fie ca ati absolvit filozofia, literele, sau.. nimic, tot domnia sa, d-l Nenumit, are mai multi vizitatori pe blog….
  Eu unul n-am nimic cu nimeni, dar stiu din copilarie concluzia unei experiente proprii: atunci cind te cobori la nivelul porcului poti fi luat, din greseala, pe buna dreptate, drept furaj…
  Eliberati-va de acest terifiant personaj una vez por todas, scuturati-va de tarina, ridica-ti-va si porniti mai departe pentru ca drumul de parcurs e tare lung….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: