Câteva idei

…în fuga calului…

1. E criză, aţi făcut rate lunare, pe 40 de ani, nu aveţi din ce le plăti, fiindcă euro a ajuns 4.3 lei – şi băncile au să vă ia casa, maşina & nevasta. Foarte bine, în ciuda acestor greutăţi, e vremea să susţinem şi noi economia naţională, cumpărând numai ce este românesc. Având această convingere în cuget şi-n simţiri, trăiesc o dramă totală, constatând că singurul lucru românesc pe care-l mai pot găsi, de exemplu, prin pieţe – şi pe care-l cumpăr plin de avântul redresării – e leuşteanul.

2. În judeţul Argeş există o comună. Se numeşte Băbana. Între primarul acestei comune (Bebe Ivan) şi o ziaristă băştinaşă (Simona Diaconu) a ieşit un sexgate de toată frumuseţea. Se pare că suspecţii n-au făcut, chiar de fiecare dată, sex, pentru că ea, la un moment dat, conform declaraţiilor primarului, a vomitat. Dar, ca-n orice sexgate respectabil, au avut grijă – mai ales el – să afle toată lumea. (Ea, bineînţeles, nu se va abate de la scenariu şi îl va da în judecată.) Bebe Ivane eşti o ruşine pentru stirpea masculină! Chiar dacă toate astea sunt adevărate, tu, ca bărbat, n-ar fi trebuit să le declari în presă nici picat cu acid sulfuric. Simona – despre care nu putem spera decât că, data viitoare, va avea ceva mai mult cap (şi chiloţii pe ea însăşi) – a fost cu 10 clase peste tine. De la Mişu, un sincer şi călduros „Sictir!”

3. Revenind la criză, în seara asta, mi-a fost dat să aud cea mai cretină întrebare pe care un ziarist de la Bucureşti i-a adresat-o lui Francois Fourmont, directorul Dacia-Renault: „De ce Renault n-a intervenit în negocierea României cu UE, privind taxa de poluare?” Probabil, deja obişnuit cu tembelismul unora dintre gazetari, Fourmont a răspuns sec: „Pentru că e de datoria Guvernului român să negocieze astfel de lucruri. Negocierile acestea se poartă între un stat şi alt stat.” Şi, da, e normal să se închidă juma’ de Dacie, dacă românul preferă să-şi cumpere BMW-uri SH… spunea Mişu, proaspăt posesor de Logan 🙂

4. Încheind în acelaşi ton, maşina pe care mi-am luat-o acum 4 zile este, în seara asta, mai scumpă cu… vreo 3.000 de RON. Ştiam eu de fug, umăr la umăr cu Euro.

5. Cristian Cocea revine în Blogosfera cu „B” mare. (Se cam lenevise, adevărul ăsta e!)

4. Luminiţa mă premiază cu o cupă de aur. Mersi, ma dame! Iată cupa, am luat-o şi am pus-o bine, aici, la colecţie, printre alte trofee. Tare mult îmi place să primesc premii, fiindcă, uneori, sunt narcisist. (Cum ai ştiut?)

premiul

Reclame

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Câteva idei”

 1. cornelia Says:

  Buna ziua. In revista presei de fiecare zi pe care o fac, se afla si cititul acestui site. Poate si pentru ca sunt spuse lucrurilor pe nume. Si poate ca m-am hotarat sa scriu abia acum aici-dupa atata timp-din cauza lehamitei pe care o am si care a dat pe dinafara paharului. Suntem o societate cu fundul in sus, valorile s-au surpat. Nu ma mai mira sexgate-ul argesean, cand la nivel national sunt numite „vedete” magda ciumac, sexy braileanca( scrise cu litere mici dorit, pentru ca nu merita altceva aceste scursuri ale societatii). Acum 10 ani am lucrat in presa dar am un gust amar. Inca de atunci legitimatia de jurnalist era un pasaport de libera trecere la persoane mai mult sau mai putin influente care purtau pantaloni. Si atunci cat si acum ziaristele sunt numite tute. Cu atat mai mult cu cat aceasta fatuca este un exemplu.Intradevar, un barbat adevarat , nu vorbeste de relatiile sale.Never ever. Dar cand el este primar, conducator de urbe? De ce nu se iau masuri? Cum de accepti ca om un asemenea conducator? Ne meritam soarta? Eu zic ca da. Si culmea, ne mai si plangem. Parca am fi in poveste drobului de sare.
  Primul pas a fost facut din partea mea sa scriu pe acest site. Cu acordul dvs. o sa-mi mai exprim parerea. Dar, sincer, ma mir cum nu vomitam in fiecare zi de cele intamplate in aceasta mareata tara. Cei cu capul cat de cat pe umeri o sa ajungem anorexici. :)))Suntem o tara e oportunisti, pupi-n curisti(scuze daca nu am scris corect- dar nu ma ocup cu asa ceva , deci nu stiu),de lenesi, de mahalagii, de batausi, de cocalari, de pitipoance…. Si de alte epitete la fel de pitoresti.

 2. Misu Says:

  Bine ai venit, Cornelia! Bine este să nu ne lăsăm răpuşi de greaţă sau de lehamite şi, înainte de toate, să devenim noi înşine schimbarea pe care vrem s-o vedem în jur. Dacă eu îmi câştig existenţa din scris, încerc să o fac cât mai bine. Şi aşa cred că trebuie să facă toţi, indiferent de profesie. Mai mult, vreau să-ţi spun că încerc, mai ales în ultima vreme, să văd şi lucrurile bune & frumoase din România, nu doar eşecurile acestei ţări.

 3. cornelia Says:

  Da ,asa e. De felul meu, sunt o persoana optimista. Imi doresc ca a noastra societate sa-si revina, sa se aprecieze adevaratele valori. Poate, impreuna schimbam lumea. De ce nu? Apreciez o parte din ziaristi( nu pe cei care se folosesc de aceasta titulatura pentru unele avantaje, nu pe cei care se lingusesc pe langa mai marii judetului si apoi, cand li se taie ratia ii ponegresc pentru ca pot ei sa faca acest lucru ca detin un ziar sau un site- cine se simte, mai are un pic de simtire in el :))), am prieteni ziaristi, in general apreciez pe toti care muncesc.Jos palaria. Conditiile de trai sunt din ce in ce mai grele. Ratele devin aproape imposibil de platit. Felicitari pentru noua achizitie si fara incidente. Ne mai auzim. Toate cele bune. Apropo, incantata de cunostinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: